| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 10, 2005 20:22 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: |
- А+В един В за голама мощност и голямо КПД и един усилвател в клас А за премахване на изкривяванията на усилвателя клас В работят заедно. |
Значи АБ ясно близо до запушване
И това не можах да рзбера предусилвател клас А и крайно стъпало клас Б
hapy_boy_21 тоя БЦ НЧУ аудио усилвател ли е и за какви мощности е предназначен
А до колко може да достигне кпд на чист клас АБ  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 10, 2005 20:46 Заглавие: |
|
|
| А+Б - например QUAD ( не коментирам правата връзка в него и другите хитрини ) |
|
|
 |
hapy_boy_21 Опитен потребител

Регистриран на: 22 Май 2005 Мнения: 448 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Юни 11, 2005 9:46 Заглавие: по въпроса за износа на магданоса :-) |
|
|
hapy_boy_21 тоя БЦ НЧУ аудио усилвател ли е и за какви мощности е предназначен
А до колко може да достигне кпд на чист клас АБ [/quote
клас ВС са НЧУ самоче за професионални цели.Принципа на работа е прост.Част от усилвателните елементи работят в клас В при понижено захранващо хапрежение, докато сигнала а малък, а след като превиши някаква стоиност, се включват към тях елементи в режим клас С при по голямо напрежение.Моментните мощности на двата усилвателя се съмират в товарното съпротивление.Благодарение на това, се получава голям КПД над 82 %.При съвместна работа на усилвателните елементи пак се извършва превключване, тъй като захранването е от два източника.
Ако искаш KD 503 мога да ти пратя точно принципа на работа с конкретен модел усилвател, да видиш мощноста и самото схемно решение. _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 11, 2005 13:07 Заглавие: |
|
|
Добре значи няма кой знае каква разлика
Пращай смело много ми е интересно като знам че клас Ц се ползва само при предавателите но явно за всеки влак има пътници
обаче ти чувал ли си такъв БЦ струва ми се (от това което знам в училище )щом работната точка е в дълбоко запушване има найстина големи изкривявания звука няма да прилича на такъв това идея ли е или го има на практика  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Юни 11, 2005 16:40 Заглавие: |
|
|
А+В са паралелно свързани А и В. Не става дума за предусилвател.
АВ е отделен клас и се отнася за единично стъпало докато при А+В има едно стъпало А и друго В свързани паралелно.
Клас А работната точка е в средата на линейния участък на характеристиката на транзистора и може да се разклаща нагоре и надолу. При клас В раб.точка е в началото на цялата характеристика, включително и под 0,6 - 0,7 V където не е линейна което води до изкривявания на сигнала. При това може да се клати товара само нагоре и трябват два противотакно свързани транзистора за нагоре и за в обратна посока за да се получи синусоидата. При АВ е същото само че транзисторите са леко отпушени 0,6-0,7 волта б-е и така раб.точка е в началото на линейния участък и така се получава на практика почти като клас А само че с КПД почти като на клас В.
А мен ми е интересно усилвателя със 741 когато е отпушен единия транзистор другия дали се запушва ? |
|
|
 |
hapy_boy_21 Опитен потребител

Регистриран на: 22 Май 2005 Мнения: 448 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2005 15:44 Заглавие: ре |
|
|
| kd 503 написа: | Добре значи няма кой знае каква разлика
Пращай смело много ми е интересно като знам че клас Ц се ползва само при предавателите но явно за всеки влак има пътници
обаче ти чувал ли си такъв БЦ струва ми се (от това което знам в училище )щом работната точка е в дълбоко запушване има найстина големи изкривявания звука няма да прилича на такъв това идея ли е или го има на практика  |
kd 503 малко ще се позабавя с пращането защото имах много работа в понеделник.Надявам се в четвъртък или петък да ти ги пратя.Относно за клас Ц в учебнинците едва ли ще намериш нещо поради факта , че са доста сложни както за изучаване , така и за обяснение принципа на работа.Тези транзистори които работят в клас Ц не са дълбоко запушени.Тяхното отпушване започва още когато има подаден входен сигнал.Но дефакто започват да работят при 50 % от номиналната мощност.И да, такива усливатели се произвеждаха .Ще ти пратя материалите. _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
|
|
 |
machinow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 24, 2005 12:01 Заглавие: |
|
|
| Douglas Self - можете да го прочетете по въпросите за НЧУ. Имаше го някъде в секцията линкове. Горният руски линк цитира неговите публикации. |
|
|
 |
|