Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

относно bgaudio.org
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
quad
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna/Targovishte

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 22:53    Заглавие: относно bgaudio.org Отговорете с цитат

Оказа се, че така наречения сайт на българските аудиофили, допринесал не малко за подобряване на общото ниво на аудиокултурата у нас, не е толерантен към своите участници с мнение по-различно от тяхното(на повечето модератори).
За тези, които не са наясно за какво става въпрос, могат да влезат в сайта и да прочетат темите в раздела "Flame wars", статиите:"Г. Крылов Моят поглед върху субективизма" и "ТЕСТОВЕ НА УСИЛВАТЕЛИ В “MULTISIM 2001".
Сайта е частен, оттук и крайно необективен в отношението към себе си. Какво имам впредвид: голяма част от модераторите (хора с опит и познания), решават че това което правят е сред най-доброто(някой неща наистина се приближават) и започват да гледат надменно и с презрение към останалите.
Ако усилвателя, за които се говори не е лампов или конструиран от някой от модераторите, то следва той да бъде оплют или забранен. Дори всички постове за бг. говорители (а се правят на родолюбци) веднага се заключват!
Не било hi end, и който не може да си позволи да слуша моноблоковете на алнико или поне ампа на Уидоу(направен от него самия), значи не трябва да слуша музика и да има мнение.
По надолу ще напиша мнения относно постове на някой негови участници.
Моля, модераторите тук да не трият ничие мнение. Всеки има право да намери начин да изразява свободно мнението си, ако постовете му не съдържат обидни думи. Toва не е обида или реклама, това е мнение!
Сега оставям читателите да се запознаят с темата без да са предубедени, аз скоро ще продължа постовете си.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
toltec
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Вто Юни 07, 2005 21:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм напълно съгласен с теб . Във форумa им се сблъсках със сложни субективни понятия ( нямащи нищо общо с електрониката и аудиотехниката ) и неприемане на чужди мнения ( но боготворене на всяко мнение на няколкото основни учасника ) Въобще за мен това животно HI-END маняка е нещо което не мога да разбера . Извинявам се ако обиждам някого персонално . Чудя се дали и тук да не си отворим една тема за HI-END ...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
quad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 07, 2005 23:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Не ти трябва хи-енд, да не разваляме форума. Няма нужда от глупости. bgaudio-то е достатъчно за да ни разсмива и забавлява. Понякога дори и се научава по нещо:)
Съвсем правилно си разбрал, защо си губих времето(и кинти в залите) да пиша толкова постове. Виждам че е имало ефект. Радвам се, че съм помогнал на някой да не залитне в "субективната" посока.
Момчетата се запалиха да пишат в дира, така че ако искаш, може да почетеш и там.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
hapy_boy_21
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Юни 11, 2005 19:35    Заглавие: по темата Отговорете с цитат

Аз съм съгласен с Вас.И тук в форума съм срещал такива хора.Даже се изказаха твърде краино.Конкретно ще кажа че неможе нещо което се е ползвало 20 дори и 30 години да изчезне еи така.А това че се отрича от много хора е жалко.Това отричане е смешно и глупаво.
Ангел
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Нед Юни 12, 2005 0:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Относно bgaudio.org.
Верно,че са доста крайни понякога,но за едно им свалям шапка-това са млади момчета,които творят!!! Това е рядко срещано при днешните младежи(лични наблюдения),и то много истински и стойностни неща ТВОРЯТ!!!

Оценили са много правилно достойнствата на ламповите усилватели и хорните,и правят сами усилвателите , говорителите,че и кондензаторите си!Познавах само един човек,който произвежда говорители,като започне от праха за магнита-също голям мозък!
Съгласете се,че не са много младите и градивни хора в днешно време.Кога ли мислят за гаджета?
Признавам си,че ми се иска,но нямам техните нерви за това,което правят!
quad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 17, 2005 23:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Незнам колко ”младежи” познаваш, но има много който вече са достаттъчно навътре в материята. За тях е ясно, те вече са се ориентирали; проблема идва за тези, които сега искат да се учат и им пълнят главата с посока на кабели и безброи още простотии.
Мой приятел на 15 години вече си е направил говорител, но не като се е израсил с безброи кинти за чарколяк. Ремонтирал е доста други. Той е доста по-добре ориентиран в тенденциите на хи-фи техниката отколкото тези полуразбирачи. Та те не могат да намерят доводи да оборят един студент, ами ако срещу тях излезе човек с повече знания и опит от мен? Аз успявам да ги направя смешни без да имам големи претенции, какво остава за някой друг!!!
Върнете се в началото
alnico
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: sofiq

МнениеПуснато на: Съб Юни 18, 2005 11:19    Заглавие: Отговорете с цитат

quad написа:

Мой приятел на 15 години вече си е направил говорител, но не като се е израсил с безброи кинти за чарколяк. Ремонтирал е доста други. Той е доста по-добре ориентиран в тенденциите на хи-фи техниката отколкото тези полуразбирачи.

Mr. Green въпросното приятелче се казва Божидар[на 15 г от Tърговище] и както казва самия той: пренавива стари говорители като ot100Watta 16 ом ги прави 400ватта 4 ом.. Shocked ..като го питах как в магнитна система за 100ватт-ова бобина успява да охлади 400вато-ва такава....ми отговори че надупчвал шапките и така се охлаждало.. Shocked ..е това е нивото и ориентацията на този ти приятел... Mr. Green
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Юни 18, 2005 13:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Very Happy
аз мога от 10W да направя 100W. махам му мембраната Wink
Гост

МнениеПуснато на: Съб Юни 18, 2005 20:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам няколко въпроса към куад и интимния му 15 г приятел:Знаете ли какво означава "Thiele&Small" параметри на говорителя?А обозначението "BL" от тези параметри нещо да ви говори?Виждали ли сте звукова бобина на 400W RMS говорител?77мм диаметър навита на основа "каптон" с профилен(правоъгълен) проводник?Имате ли представа колко фирми в България могат да изработят такава бобина?А в света?Знаете ли къде в България се преподава специалност "електроакустика" кои са преподавателите ,колко човека са я завършили?Смятате ли че тези хора са некомппетентни че да не могат да направят от 100 вата говорител-400 вата?Знаете ли колко фирми в България извършват ремонт на говорители?Свързали ли сте се с тях да проверите могат ли те да увеличават толкова драстично мащноста на говорителите?Мислите ли че в тези фирми работят некадърници?Уважавам младежкия ентусиазъм но само когато е подплатен с някакъв минимум от теоретични познания и здрав разум.Защото голия ентусиазъм съчетан с неграмотност и простащина води до пълнене на форумите с такива дивотии че и аз и колегите ми инженери се чудим да се смеем ли или да се плашим-все пак става въпрос за младото поколение от което очакваме да ни наследи.Май е по-добре да дърпаме шалтера и да закриваме държавата България-то като чета такива простотии в интернет............
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 18, 2005 20:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Гост, ако беше и написал - кой си, щеше да е много по-добре!
А, иначе съм съгласен с това което си написал (почти с всичко).
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 1 от 6

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети