| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dimitar_cher Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 16, 2005 23:47 Заглавие: PROLUX проблем |
|
|
| здравейте колеги, проблема е следния: Proluх шаси РТ 92 работи нормално , но няма CH 04. точно на този канал е BTV на една селска кабеларка. няма настройване дори и с фината донастройка. клиента твърди , че е работил и след мълния се е получил дефекта. В Пазарджик си работи на всички канали , не мога да забележа отклонения. Играл съм си часове наред. Въпроса ми е някой имал ли е такъв случай. Огледах го внимателно следи от мълния няма. Тунера е цифров, сменен с нов, ефекта е същия. Н е съм презаписвал дъмпа , защото не разполагам от този модел. TDA93хх също сменено варикапното, което се подава на тунера също е нормално 32 волта.Ясно е , че модулатора на кабелната е изместен след СН 04 и се пада гранично критично и ТВ минава на СН 05. Вече нямам никаква идея. На всички благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Пет Юни 17, 2005 7:13 Заглавие: |
|
|
| Eто един дъмп за проба. |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 17, 2005 8:02 Заглавие: |
|
|
| там в менюто има oirt, france , да не би това да му е проблема |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 17, 2005 8:55 Заглавие: |
|
|
| ето още един |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 17, 2005 14:58 Заглавие: |
|
|
| Във сервизен режим има опции за различните типове тунери По спомени съм имал подобен проблем от зададени параметри за един тип тунер а в деиствителност беше друг и ефекта беше същия Успех |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 17, 2005 15:05 Заглавие: |
|
|
| благодаря за помощта на всички колеги. отивам да се боря с проблема. |
|
|
 |
danco Опитен потребител

Регистриран на: 13 Ное 2004 Мнения: 985 Местожителство: Бяла Слатина
|
Пуснато на: Съб Юни 18, 2005 1:47 Заглавие: |
|
|
| Поддържам мнението на Венелин. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 19, 2005 23:34 Заглавие: |
|
|
| Колеги, пробвах двата дъмпа, единия стана, другия абсолютно не. Но проблема си остана, не е до дъмповете. Пробвах и различни комбинации в сервизното меню. през тези два дни, през които се занимавах с него, мина още един Thomson , който е с подобна графика и идентични процесори TDA93хх. Оказа се , че въпросния 4 канал на Thomson излиза, след като се избере канал 75, а Пролукса изобщо не ме допуска до 75 канал. Незнайно защо фината настройка действа в много малки граници и малко не му достига да се донастрои. Започвам да си мисля , че това си му е начина на работа и недостатък. Ако някой е имал подобен проблем моля да го сподели. |
|
|
 |
EUROFIX Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 20, 2005 4:04 Заглавие: HI |
|
|
Здравей.Аз също като колегата Фишев съм имал доста проблеми с този TV
подържах ги гаранционно.
Сашо Ф. е прав -проблема ти е в сетингите на тунера,
Имаш две еъзможности :
1. Напишими с какъв тунер е в момента /предполагам uv1315/ да ти дам сетингите.
2.Ако не стане сте замениш тунера с друга марка THOMSON или други
Softa na procesora podarza 4-5 vida tunera/
НО МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ СТАНЕ САМО С ПРОМЯНА НА СЕТИНГИТЕ  _________________ HI |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юни 20, 2005 22:23 Заглавие: |
|
|
| Благодаря на колегата Eurofix за помощта и решителността да ми помогне. Въпросното тв е в работилницата ми и в момента не мога да ти дам данните на тунера. Пробвах с 3 вида тунери, с които разполагам в комплекта.Но във вторник вечерта ще ти дам информацията за оригиналния му тунер. Със всичките 3 които пробвах ефекта беше един и същ. На 4 канал с фината настройка не му достига да се настрои на БТВ, а на 75 канал не ме допуска. Два часа в неделя си играх със сервизните настройки в сервизното меню. Явно не съм имал късмет. След 25 години работа само с ремонт на тв този телевизор ми създава истински проблеми. Много те моля за информацията която имаш за да се справя с проблема. Не зная защо тук в Пазарджик не долавям никакви проблеми, просто хваща всички програми, а в кабелната на село Левски БТВ го няма. Добре, че клиента е безкрайно търпелив и си е внушил , че тв е поразен от мълния. Огледах го внимателно, няма никакви следи. Дано да се решат нещата със сервизните опции. |
|
|
 |
|