| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2018 17:45 Заглавие: Samsung UE40F5500, кодове на грешки |
|
|
Здравейте!
Моля за кодовете на грешки индницирани със светодиода на телевизор Samsung UE40F5500.
При опит Да го включа от дистанционното светодиода първоначално светва след което пет пъти мига двойно и изгасва. Телевизора не се включва. За да мога да опитам тново да го включа, първо трябва да го изключа от захранващата мрежа и отново да го включа. _________________ home studio |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
|
|
 |
lambreff Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 24, 2018 8:37 Заглавие: |
|
|
Това не е D серия, освен това откак се лекувам с Гугъл все не мога да се оправя...Самсунг няма кодове за грешки, поне не и такива които да казват къде е проблема. Подсветката се тества елементарно- откачен кабел към мейнборда и в контакта- трябва да светне на макс. В конкретния случай работата отива на мейн. Ако има ВиФи (не помня вече )) го откачи за последен шанс. _________________ skype: lambreff.com
0885330940 |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 24, 2018 13:31 Заглавие: |
|
|
| lambreff написа: | В конкретния случай работата отива на мейн. Ако има ВиФи (не помня вече )) го откачи за последен шанс. |
Защото остава с изгасен диод ли? 5 намигания са някъде околу нормалното зареждане май. Моя(друг модел) мига 3 пъти и диода не свети в режим на работа. Въпросният трябва да е шаси u85a, и той има опции за управление на диода. Ако е сигурно че подсветката трябва да светне без управление(като твърдите, и аз вярвам), то диагностиката ще е по лесна. Не шашкайте населението предварително. Полужението и без това е отчайващо .
На всички - успех в борбата с smd-тата! |
|
|
 |
lambreff Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 24, 2018 13:40 Заглавие: Re: Samsung UE40F5500, кодове на грешки |
|
|
| guitman написа: | | За да мога да опитам тново да го включа, първо трябва да го изключа от захранващата мрежа и отново да го включа. |
Това имам предвид. Не шашкам колегата, просто истината е такава. Предполагам е с омазан НАНД или с прецакан процесор- изхода е един и същ. _________________ skype: lambreff.com
0885330940 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 24, 2018 15:17 Заглавие: |
|
|
От снощи до сега поне 3 пъти четох темата. Даже и виц измислих, но така и не съм обърнал внимание на тая подробност. Несъмнено е лошо знамение, но все още може да е захранването.
Честно казано, търся си оправдание че цапам в темата на човека, в момента. Все таки е добре да се поизмери тук/там.
Извинявам се разбира се. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 24, 2018 17:17 Заглавие: |
|
|
Всъщност, от време на време пали и тръгва нормално.  _________________ home studio |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 24, 2018 18:13 Заглавие: |
|
|
Което не изключва нито "отлепен" чипсет, нито скапано захранване. Сигурното е само, че мигането е признак на някаква форма на живот. Щото така си зареждат, намигайки.
Колега наскоро беше стигнал до изводът, че съществената информация се появява от втора страница нататък. Е, не е прав .
Но можеше да бъде споменато(поне бегло) още в първият пост. Естествено - блейки като мен, като нищо може и да я изпуснат. Ама... нали сме в сферата на пожеланията.....
Отваряйте и мерете. Най вече - като не тръгва. Ако като отворите, тръгва винаги - Мърфи е виновен. |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 24, 2018 19:12 Заглавие: |
|
|
Че къде има тук съществена информация? До тук се разбра само че на пръв поглед телевизора не работи, и е марка Самсунг.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 27, 2018 19:18 Заглавие: |
|
|
И да завърша темата. Телевизора работи. Тръгна си сам, но иначе му направихме профилактиката. Проверихме му кондензаторите, презапоихме няколко спойки, проверихме напреженията и някоя друга част. Всичко е наред и телевизора си бачка. Не знам какво се беше запънал че няколко дни ми прави номера.
За тези които се интересуват, качил съм сервизното ръководство във файлообменника.
http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=68906 _________________ home studio |
|
|
 |
|