| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 30, 2018 11:11 Заглавие: Проблем в Y-SUS борд |
|
|
на Panasonic TX-P42UT30E. Това са написали в сервиза на фирмата, но клиента се е отказал поради високата цена, която са поискали.
На двете платки открих няколко дефектни IGBT и мощни диоди, а в нета се предлага ремонтен кит, който съдържа всички силови елементи и няколко ИС. За самите платки не можах да открия оферта. Ремонтирал CRT телевизори преди време, но опита ми е главно с мощни ТЗУ. Търся мнението и съвета на по-опитни в ремонта на плазми, преди да предприема подмяна на елементите. Предварително благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 30, 2018 11:20 Заглавие: |
|
|
| Не се занимавай. Правих това упражнение преди месец. Поръчах транзисторите + интегралите от кита. Тръгна, работи час и пак гръмна. Този борд, същия... |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 30, 2018 12:05 Заглавие: |
|
|
| Благодаря! Така и ще направя - клиентът (дъщеря ми) да се ориентира към LCD. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Май 01, 2018 15:28 Заглавие: |
|
|
Ремонтира си се, но след ремонта прави доработка за охлаждане на платката, тъй като всичко гърми от прекомерно прегряване. От тази три съм направил -без рекламация. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|