| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2005 12:11 Заглавие: LCD монитор |
|
|
имам такава чудесия голяма около 8 на 5 инча та се чудя как да го накарам да тръгне а (свален е от 16MHz-ов лаптоп с хард 40МВ )всичката електроника от дъното е непокътната та някой да ме светне как да го ''оживя'' .А чиповете около него са- CL-GD610-32QC-C ; TC511664BJL-10;MM74HC244;F82C601 A; има и една буца с около 200 крака което трябва да е процесора-HT12/E трябва да го сглобя до 13 юли така че помагайте. П.П.идей от рода на купи си монитор или кит не помагат _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
кк Гост
|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2005 13:54 Заглавие: Re: LCD монитор |
|
|
| IGBT написа: | имам такава чудесия голяма около 8 на 5 инча та се чудя как да го накарам да тръгне а (свален е от 16MHz-ов лаптоп с хард 40МВ )всичката електроника от дъното е непокътната та някой да ме светне как да го ''оживя'' .А чиповете около него са- CL-GD610-32QC-C ; TC511664BJL-10;MM74HC244;F82C601 A; има и една буца с около 200 крака което трябва да е процесора-HT12/E трябва да го сглобя до 13 юли така че помагайте. П.П.идей от рода на купи си монитор или кит не помагат | http://www.fpga4fun.com/GraphicLCDpanel1.html
Ако погледнеш "чудесията" от задната страна пише модела и фирмата производител на дисплея. По това време имаше само черно-бели дисплеи 640/480. Оттам нататък намираш разположението на сигналите по конектора - с гугъла или осцилоскоп (4 или 8 бита отговарящи на по 4 точки в горната и долната половина тия дисплеи, вертикална и хоризонтална синхронизация но малко по различна от стандартното понятие, тактов сигнал ,5 и -18 волта). Сигналите са горе долу еднакви за всички модели. Без тактов сигнал не го пускай че изгарят много красиво. ГД610 би трябвало да е някакъв архаичен графичен контролер сега има малко по-модерни. Ако намериш някъде описанието му би могъл да изкараш ИСА сигналите и да го вържеш на някое старо дъно (конектор можеш да си изрежеш от непотребна ИСА платка). Ако е за играчката става и на всяка карта с ВЕСА разширение и евентуално малко логика.
Друг е въпроса за какво ти е нужно това извращение но ти си знаеш по-добре. Ако ще закачаш микроконтролер на него по-добре намери дисплей от някой палм - хем е малък, хем цветен. |
|
|
 |
IGBT Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2005 15:39 Заглавие: |
|
|
трябва ми схема а в линка няма такива  _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
IGBT Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 24, 2005 13:48 Заглавие: |
|
|
май пак ще си остана без отговор ,което при наличието на толкова професионалисти............... _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
кк Гост
|
|
|
 |
|