|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2005 12:05 Заглавие: Проблем с Sony Ericsson R320 |
|
|
Значи старият ми гсм беше такъв и след какви ли не експерименти "
"малко" изгоря. Силно ме съмнява един елемент(незнам какъв е )намира се плътно но една интегракна схема (Т004 40307/1 R2a) от дясно . Елемента е жълт . Ако някой има такъв телефон и може да ми каже какво е това и мага ли да го сменя с друг елемент който да е по нормален много ще се радвам.
Мисля че е резистор ама каква стойност има нямам представа (няма надписи
второто което ме съмнява е едно друго подобно :)то се намира точно над конектора за батерията мисля че е транзисторче на него пише нещо С3 или нещо такова (има 3 крачета и е черно)
Изгорих до като пробвах да го пусна на изправител не с батерия .
Няма такава тема като моята |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Joniks-serviz Опитен потребител

Регистриран на: 10 Сеп 2004 Мнения: 352 Местожителство: България-Пловдив
|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2005 13:44 Заглавие: |
|
|
Провери за наличие на късо между + и - на конектора на телефона за батерията мисля че и стъпалото е изгоряло ако ти дава на късо!! Не е лошо да го снимаш и да ми ми гопратиш за да ти дам точна информация!!  _________________ РЕМОНТ НА ТЕЛЕВИЗОРИ,LCD,PLASMA,АУДИО И ВИДЕО,ЛАПТОПИ- ТОТАЛЕН РЕМОНТ,ИГРАЛНИ КОНЗОЛИ- X-BOX,PS3, BGA-REBALLING,КОМПЮТРИ И ПЕРИФЕРИЯ,LCD МОНИТОРИ,GSM,ДИГИТАЛНИ ФОТОАПАРАТИ,ВИДЕОКАМЕРИ,МИКРОВЪЛНОВИ ПЕЧКИ, КЛИМАТИЦИ, ЗАРЕЖДАНЕ НА АВТОКЛИМАТИЦИ. |
|
|
 |
kalin Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2005 9:13 Заглавие: |
|
|
Значи транзистора е НПН не знам защо не ми излиза латиница всякакъв става а на елемента нищо му няма той си е така .Махни стъпалото и провери за наличие на късо мисля, че ще изчезне . И тогава го подмени!!  _________________ РЕМОНТ НА ТЕЛЕВИЗОРИ,LCD,PLASMA,АУДИО И ВИДЕО,ЛАПТОПИ- ТОТАЛЕН РЕМОНТ,ИГРАЛНИ КОНЗОЛИ- X-BOX,PS3, BGA-REBALLING,КОМПЮТРИ И ПЕРИФЕРИЯ,LCD МОНИТОРИ,GSM,ДИГИТАЛНИ ФОТОАПАРАТИ,ВИДЕОКАМЕРИ,МИКРОВЪЛНОВИ ПЕЧКИ, КЛИМАТИЦИ, ЗАРЕЖДАНЕ НА АВТОКЛИМАТИЦИ. |
|
|
 |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2005 12:25 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Махни стъпалото и провери за наличие на късо мисля |
този транзистор ли е въпросното стъпало?
а щом тои е изгорял каквъ да сложа и от каде да го взема (точен модел ) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2005 15:30 Заглавие: |
|
|
О не стъпалото е над него !! _________________ РЕМОНТ НА ТЕЛЕВИЗОРИ,LCD,PLASMA,АУДИО И ВИДЕО,ЛАПТОПИ- ТОТАЛЕН РЕМОНТ,ИГРАЛНИ КОНЗОЛИ- X-BOX,PS3, BGA-REBALLING,КОМПЮТРИ И ПЕРИФЕРИЯ,LCD МОНИТОРИ,GSM,ДИГИТАЛНИ ФОТОАПАРАТИ,ВИДЕОКАМЕРИ,МИКРОВЪЛНОВИ ПЕЧКИ, КЛИМАТИЦИ, ЗАРЕЖДАНЕ НА АВТОКЛИМАТИЦИ. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|