| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 06, 2004 8:45 Заглавие: STR 54041 във Panasonic |
|
|
Panasonic TC 21M2RB шасито не ми е известно след ремонт на захр. блок остана един проблем който реших но незнам защо се наложи това.След замяна на схемата и двата транзистора електролитите всичко заработи нормално с изключение на това че в режим ST/BY STR 54041 не винаги спира.Процесора подава команда OFF оптрона се запушва транзистора към 2 крак на STR се отпушва но не напълно.
Когато е така на 2 краче имам 200 миливолта спрямо горещата маса.От плюс 300 волта транзистора се отпушва през 2 резистора 100 к и един малък 2 к.На базата имам 0.66 волта ???Проблема реших като намалих единият от двата100к на 68 к. Въпросът ми е дали 2SD 965 са калпави но пробвах и с 2SD 1292 или STR нещо се ебава с мен ??При колко миливолта на 2 краче трябва STR да спре ?? След тази промяна всичко е в норми и захранването се пуска и спира винаги. Защо се наложи това ??? Благодаря ви предварително за мненията. Успехи _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tsvetkov Опитен потребител

Регистриран на: 13 Окт 2003 Мнения: 392 Местожителство: Хитрино, Шуменско
|
Пуснато на: Нед Юни 06, 2004 13:14 Заглавие: |
|
|
| Тези ЕСТЕЕРИ се ебават. Някои (при едни и същи условия) работят, други изключват веднага или след няколко секунди. Само замяна ги оправя. |
|
|
 |
kotzev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 06, 2004 13:58 Заглавие: |
|
|
| Сашо тия естеери действително са много калпави.- При мен работят с шум и след половин час работа загряват доста.Взех за проба от работещ телевизор и снего няма шум ине загрява толкова много.Така че ако имаш от къде да вземеш за проба ще се увериш дали имаш друга повреда или естеера е калпав. |
|
|
 |
gost Гост
|
Пуснато на: Нед Юни 06, 2004 19:05 Заглавие: Относно STR 54041... |
|
|
| Сашо, прави са колегите, във времето на ментета живеем и работим. Аз заради фалшиви STR-и и BU-та за малко да престана да я практикувам, професията! Щом в един момент такова банално нещо като изгоряло захранване или хор. транзистор ти се превръщат в неразрешим проблем заради фалшиви елементи. |
|
|
 |
tvservice Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 07, 2004 14:06 Заглавие: |
|
|
| явно си попаднал на некачествен STR, за съжаление напоследък често се случва да се внасят елементи със занижени параметри, че са по евтини....и после се чудим защо апаратите не работят както трябва |
|
|
 |
smd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 07, 2004 14:14 Заглавие: |
|
|
От 7 един ми тръгна нормално !!!!!!!!!!!!! ДРУГИТЕ - РЕКЛАМАЦИЯ НА МАГАЗИНА!!!  _________________ 123 proba |
|
|
 |
|