Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

STR 54041 във Panasonic

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Нед Юни 06, 2004 8:45    Заглавие: STR 54041 във Panasonic Отговорете с цитат

Panasonic TC 21M2RB шасито не ми е известно след ремонт на захр. блок остана един проблем който реших но незнам защо се наложи това.След замяна на схемата и двата транзистора електролитите всичко заработи нормално с изключение на това че в режим ST/BY STR 54041 не винаги спира.Процесора подава команда OFF оптрона се запушва транзистора към 2 крак на STR се отпушва но не напълно.
Когато е така на 2 краче имам 200 миливолта спрямо горещата маса.От плюс 300 волта транзистора се отпушва през 2 резистора 100 к и един малък 2 к.На базата имам 0.66 волта ???Проблема реших като намалих единият от двата100к на 68 к. Въпросът ми е дали 2SD 965 са калпави но пробвах и с 2SD 1292 или STR нещо се ебава с мен ??При колко миливолта на 2 краче трябва STR да спре ?? След тази промяна всичко е в норми и захранването се пуска и спира винаги. Защо се наложи това ??? Благодаря ви предварително за мненията. Успехи
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tsvetkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хитрино, Шуменско

МнениеПуснато на: Нед Юни 06, 2004 13:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Тези ЕСТЕЕРИ се ебават. Някои (при едни и същи условия) работят, други изключват веднага или след няколко секунди. Само замяна ги оправя.
Върнете се в началото
kotzev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Lovech

МнениеПуснато на: Нед Юни 06, 2004 13:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Сашо тия естеери действително са много калпави.- При мен работят с шум и след половин час работа загряват доста.Взех за проба от работещ телевизор и снего няма шум ине загрява толкова много.Така че ако имаш от къде да вземеш за проба ще се увериш дали имаш друга повреда или естеера е калпав.
Върнете се в началото
gost
Гост

МнениеПуснато на: Нед Юни 06, 2004 19:05    Заглавие: Относно STR 54041... Отговорете с цитат

Сашо, прави са колегите, във времето на ментета живеем и работим. Аз заради фалшиви STR-и и BU-та за малко да престана да я практикувам, професията! Щом в един момент такова банално нещо като изгоряло захранване или хор. транзистор ти се превръщат в неразрешим проблем заради фалшиви елементи.
Върнете се в началото
tvservice
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Юни 07, 2004 14:06    Заглавие: Отговорете с цитат

явно си попаднал на некачествен STR, за съжаление напоследък често се случва да се внасят елементи със занижени параметри, че са по евтини....и после се чудим защо апаратите не работят както трябва
Върнете се в началото
smd
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Юни 07, 2004 14:14    Заглавие: Отговорете с цитат

От 7 един ми тръгна нормално !!!!!!!!!!!!! ДРУГИТЕ - РЕКЛАМАЦИЯ НА МАГАЗИНА!!! Idea
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети