| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fratio Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 25, 2005 3:48 Заглавие: Philips 28st1714/02b шаси GR2.1аа черен екран |
|
|
Колеги, не се занимавам с ремонт на телевизори - само при нужда. Взех си този неработещ 28" телевизор с цел да го ремонтирам за себе си. Нямаше въобще захранване - изгорели краен транзистор на ТХО и на хоризонталното отклонение, изсъхнали кондензатори имаше доста. Телевизора заработи нормално, сложих му и звук 6.5MHz. И си работеше нормално докато не се появи проблем. Та:
При наличие на входен сигнал екрана става черен, звукът е нормален. Периодично просветва. Ако няма сигнал - нормална развивка (сняг на екрана) и OSD нормално работи. Управлението работи. Докато е черен екрана светодиода премигва зелено-оранжево. Като премина на канал без сигнал се изписва "Error Chroma". Напреженията са нормални.
Ще съм ви благодарен да ме упътите къде да търся проблема! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 25, 2005 7:55 Заглавие: |
|
|
| То си ти изписва ,но се управлява по I2C шина .Провери на самия блок за цветност под ламарината имаше един транзисторен стабилизатор за 8 в. |
|
|
 |
fratio Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 25, 2005 10:00 Заглавие: |
|
|
Вероятно говориш за друго шаси. При това няма ламарина и стабилизатора за интегралната схема (TDA 4680) е изпълнен с 2 ценера на 8.2V и се държи стабилно.
Интересно е че след припояване на някой елементи и спрей на куплунги заработи, но сега ме смущава друг факт. Струва ми се, че прекалено много "плава" образа при промяна на яркостта. Не зная на какво се дължи. Може ли някой да ми помогне?
А дали да го поствам в нова тема? |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 25, 2005 10:53 Заглавие: |
|
|
Имаш да сменяш още една шепа кондензатори и около ТХОто.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Elmech Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 26, 2005 13:27 Заглавие: |
|
|
| Виж и захранването на видеоусилвателите дали е стабилно. Там има едни бързо съхнещи електролити на около 250 в. |
|
|
 |
|