| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
PIT Гост
|
Пуснато на: Пет Юни 24, 2005 23:16 Заглавие: светодиоди |
|
|
| някой, може ли да ми каже някави свтодиоди, които имат малка консумация? Трябва да светят добре при ток през тях около 3- 4 мА. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
cecibg Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 25, 2005 2:14 Заглавие: Re: светодиоди |
|
|
| PIT написа: | | някой, може ли да ми каже някави свтодиоди, които имат малка консумация? Трябва да светят добре при ток през тях около 3- 4 мА. | spoko koito i diod da vzeme6 6te ti svar6i rabota nao sa gotini sinite imat mnogo malka konsumaciq i rabotqt na 3.6v
Да си чувал за Кирил и Методй
showMANiak
|
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 9:23 Заглавие: |
|
|
| Всички нови светодиоди,водещи се суперярки светят много добре и при 1 мА.....в МТ1 има едни суперчервени,които са малко оранжеви,но са по 18 стотинки. |
|
|
 |
Morphadron Гост
|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 9:35 Заглавие: |
|
|
| някой да ми каже какво съпротивление да използвам за светодиод за в кола??От тия сините газовите светодиоди става дума. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 9:37 Заглавие: |
|
|
Ха ха хах ха х ...газов светодиод  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 9:48 Заглавие: |
|
|
| Morphadron написа: | | някой да ми каже какво съпротивление да използвам за светодиод за в кола??От тия сините газовите светодиоди става дума. |
Тук вече много се оплескаха нещата
За какво точно става дума  |
|
|
 |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 19:16 Заглавие: Re: светодиоди |
|
|
| PIT написа: | | някой, може ли да ми каже някави свтодиоди, които имат малка консумация? Трябва да светят добре при ток през тях около 3- 4 мА. | боже господи пак се засиняхте-светодиод за 2лв. а 2 страници ще заминат. моето предложение е да си вземеш UILD2000(маи го има в конрад)консумира 3мА,но ги има само червени и зелени(струват по 2.50лв.) _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
electronics Опитен потребител

Регистриран на: 15 Апр 2005 Мнения: 238 Местожителство: Бургас /Варна
|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 19:31 Заглавие: |
|
|
| Morphadron написа: | | някой да ми каже какво съпротивление да използвам за светодиод за в кола??От тия сините газовите светодиоди става дума. |
ако говориш за индикаторни радиолампи (пр. ЕМ80 и др.) в което много се съмнявам, да ... могат и да се нарекът газови светодиоди макаре че не съм чувал токава найменование
най вероятно става дума за точковите светодиоди с повишена яркост  _________________ Господ прощава, токът - не!
http://drmelectronics.hit.bg/ |
|
|
 |
Morphadron Гост
|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 20:39 Заглавие: |
|
|
да е светодиотиде са същите точкови светодиоди с повишена яркост само дето там отдето ги взех ми са обясняваше че имало няккъв гас вътре и от тока ставало синио затва били газови.Нензам колко е прав ама акто гледам ич биля Пак и имайте в предвид че тоя ми предлагаше 10кв мм кабел който като го гледаш е 1см в диаметър а това сметнато по формулата си идва доссста повече от 10кв см Ае и друго ся кат почнах за кабела,като мерите диаметъра на кабела с или без изолацията  |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 21:04 Заглавие: |
|
|
| Morphadron написа: | да е светодиотиде са същите точкови светодиоди с повишена яркост само дето там отдето ги взех ми са обясняваше че имало няккъв гас вътре и от тока ставало синио затва били газови.Нензам колко е прав ама акто гледам ич биля Пак и имайте в предвид че тоя ми предлагаше 10кв мм кабел който като го гледаш е 1см в диаметър а това сметнато по формулата си идва доссста повече от 10кв см Ае и друго ся кат почнах за кабела,като мерите диаметъра на кабела с или без изолацията  |
Сечението на кабелите се мери без изолацията, защото тя не провежда ток. Елементарно е. |
|
|
 |
|