| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Pesho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2005 19:32 Заглавие: Мастилница за принтер НР |
|
|
| Как се оправя засъхнала мастилница за принтер НР 930С. Ако не стане с каква нова да заменя скъпата оригинална Ирландска? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2005 20:42 Заглавие: |
|
|
Влажна сълфетка напоена с топла вода върху която поставяш мастилницата, има и разтвори за отпушване. Най добре я занеси в някой сервиз за да не оплескаш съвсем нещата.
По втория въпрос си купуваш скъпа оригинална ако нямаш намерение да си хвърляш парите на вятъра.
Моите ги зареждам с мастилото на Вали (продава се и в Метро) и не съм имал проблеми повече от 20 зареждания.
Против съхненето трябва да печаташ поне веднъж седмично. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 29, 2005 7:44 Заглавие: |
|
|
| Pesho, замяната й с неоригинална не е добрия избор. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 01, 2005 10:33 Заглавие: |
|
|
"Старата глава на вашия принтер може отново да бъде върната към живот, като се почисти с един от описаните по-долу разтвори:
1. 10%-оцетна киселина, 10%-спирт и 80%-дестилирана вода, или
2. 10% - глицерин, 10% - спирт, 80% - дестилирана вода.
Ако в главата все още има годно за употреба мастило, разтворът се налива върху салфетка или памуче и се поставя непосредствено под дюзите. При празна глава е най-добре тялото да се потопи изцяло в разтвора и да се запълни отвътре. При упорити засъхвания можете да оставите главата в сместа ден-два, след което, преди новото зареждане с мастило да я продухате внимателно с въздух в двете посоки.
Първият от разтворите е приложим само за цветни глави, докато вторият се използва и за цветни и за черни."- статия от сайта на Млад Конструктор.
Аз съм ползвал втория вариант - върши работа, спасих една черна глава за Лексмарк. |
|
|
 |
Стенли Гост
|
Пуснато на: Пет Юли 01, 2005 13:37 Заглавие: HP |
|
|
| Абе аз имам HP1350 мисля беше, свършиха ми мастилниците и купих нови глави ама са доста скъпи, старите ги пазя. Та от това животно как се вадят тези мастилници за да се пълнят, то е едно правоъгълно и се щрака на принтера. |
|
|
 |
|