| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2005 11:35 Заглавие: Трансфорамтори от телефонна централа - въпрос. |
|
|
Един приятел може да ме снабди с голямо количество от тях, но за момента не виждам за какво мога да ги използвам. Въпроса ми е имат ли някакво практическо приложение, например за направата на импулсни захранвания. Благодаря  _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2005 12:37 Заглавие: |
|
|
Опиши по подробно за какво става въпрос.Дали са импулсни и от каква централа са??? Там като захранващи ли са ползвани ???  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2005 13:27 Заглавие: |
|
|
Знам че не съм дал достатъчно информация, но и човека за който говора не разбира грам от такива неща. За него това е просто трансформатор от телефонна централа. Били са много на брой, не много голями с тънки проводници по тях. Това е всичко. Скед 15-на дена му изтича отпуската и ще го накарам за вземе 1 бройка за проба. _________________
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2005 13:35 Заглавие: |
|
|
За това:
| Цитат: | | за направата на импулсни захранвания | няма да станат, а пък и за друго без премотаване едва ли. |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2005 17:01 Заглавие: |
|
|
| По принцип биха могли да се ползват за разделителни трансформатори на аудио сигнал ( но само ако изискванията не са големи ) |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2005 19:22 Заглавие: |
|
|
Това означава ли, че са без магнитна сърцевина. Поне на мен не ми се вярва. _________________
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2005 22:26 Заглавие: |
|
|
| Имат си магнитна сърцевина , разбира се , но честотната им лента е доста ограничена ( особено от към ниски честоти ) . Но все пак това са предположения - не знам за какви точно става дума .Може пък да са някакви много хубави ... |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 29, 2005 5:39 Заглавие: |
|
|
| Хубави са но само за звукови честоти ,разделителни ,обикновено 1:1.Само такива съм виждал в големи количества в централки.Но са доста малки за да ги пренавиеш за 220 волта. За импулсни не стават ,сърцевината е пермалой. |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 29, 2005 13:34 Заглавие: |
|
|
| Между другото бих кутил такива ( въпреки че това е за друг раздел ... ) |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 29, 2005 14:26 Заглавие: |
|
|
Нека да мине отпуската на човека и ще взема един, ще го снимам и ще го покажа във вид на снимка. А за купуването ще видим - ако наистина са голямо количество, ще ти подаря некоя друга бройка. Лошото е, че в замяна ще се наложи да направя некоя друга услуга. Май ще се наложи да правя филтър за HBO. Щел да вземе готов от който трябва да сваля схемата и да направя копие. Това не е проблем, но е проблем променливата индуктовност - не знам дали ще намеря подходяща. Ако имате изпитана схема може да я постнете, за да не се мъча да копирам от платката. _________________
|
|
 |
|