Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

За луминесцентните лампи
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Мар 23, 2005 17:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Kolyo Tsonev написа:
За да знам с какво да ги заменя като се повредят.
Вече 5 страници преливаме от пусто в празно,никаква достоверна информация.Млъквам.

Добре де кажи какво искаш да направиш още в самото начало и да даваме идеи.Ти 5 пъти питаш какво е запалващото напрежение.Кажи какво искаш да заменяш лампите или баласта,електонен ли искаш да е и ти ли искаш да си го правиш или да си купиш от някъде.Много фирми произвеждат.Ако си от София иди на кирковския пазар в безистена при Иван,той от доста години прави електронни баласти и даже май беше нещо патентовал по въпроса,говори с него ще ти продаде ако произвежда.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
zxcr
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 23, 2005 22:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Kolyo Tsonev, колко ватова ти е пурата ? До колкото разбирам осветява около или по малко от един кубик . Със сигурност е по малко от 40 вата. Но първите модели си бяха класически- с дросел, стартер и кондензатор( е да, не са енергоспестяеми което последно време е хит). Колкото до температурата -влияе , но нали няма да осветяваш фризер?.? А за използваните елементи има каталог. Сверяваш и ако може заместваш. Ако не може заявяваш и ти доставят. Всичко е просто. И няма начин да замениш съвременен полевак примерно или НОТ за монитор с някакъв стар елемент със съмнителен произход .....
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Чет Мар 24, 2005 8:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Виждам, че темата доста се разви.... благодаря на всички за изказаните мнения.
Имам един друг въпрос, който, както виждам, идва тъкмо на място:
Вярно ли е, че количеството излъчена светлина зависи от температурата? В смисъл при ниски температури яркостта да намалява Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Kolyo Tsonev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Чет Мар 24, 2005 9:02    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.toptropicals.com/html/aqua/lamps/fl_lamp.htm#top
Dalgia
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Мар 25, 2005 14:57    Заглавие: Отговорете с цитат

На bobykafe с извинение не можах да намеря вестника както бях обещал в началото явно е в парното отдавна.Но поне си разчистих стаята Very Happy .
А към ZENON имам молба ако може да ми даде насока към литература за неоните.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла MSN Messenger
nocarr
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 27, 2005 14:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте.

Да посъживя темата. Виждам, че сте по-специалисти от мен, та имам въпрос към вас. Някой може ли да ме светне за малко теория по паленето на луминесцентните лампи?! Казаха ми, че паленето на обикновените лампи без да им се ползва отоплението съкращавало живота им. Освен това - в евтините, а и не само при тях, енергоспестяващи лампи обикновено гори самата лампа. Понеже не съм мерил до сега изгоряла такава, какво й гори на лампата? Отоплението ли, газът ли се пре**ава, какво става? Дали с добавянето на по един резистор 2-3 ома последователно на отоплението ще се удължи живота й?

Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Chelsea_69
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 27, 2005 18:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Бая приказки изприказвахме за проблемите и решенията около ЕСЛ,та разрови из форума с търсачката,но на въпроса-най-често изгаря отоплението или изсъхва филтровия кондензатор след диодния изправител.Виждал съм и куриози,но това е най-често срещаното.Ако осветителното тяло се охлажда добре и ЕСЛ са маркови работните часове са верни!
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Вто Юни 28, 2005 0:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря. Аз търсих за "луминесцентни лампи", не се бях сетил да потърся за енергоспестяващи. http://sesai.tripod.com/ ето тук има това, което ме интересуваше.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Юни 28, 2005 9:06    Заглавие: Отговорете с цитат

http://members.misty.com/don/bulb1.html
Върнете се в началото
cecibg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 01, 2005 6:17    Заглавие: Отговорете с цитат

TIReX написа:
smd
Преди да направя 1вото си импулсно на експерименталната платка си проах различните сърцевини и забелязах че напрежението може да стане бая високо и така от 12В с 4 бройки полеви транзистори и некав стар ферит от телевизор (тия квадратноформестите) на който му направих над 800 навивки вторична и 4 първична се постигна адския инпулсен електрожен ел. дъга стапя тел над 1мм от тва ме е хващало най много пъти тока но той е толкова малък че неможе да ме утрепе (изгоряла кожа и черта от изгоряло по пръстите
Ако имах камера или цифров фотоапарат щях всичко да си кача в сайта и мноо смях.....)
Ами ти некви глупости правил ли си

А и сигурно ще помислите че сам откачен ама сам близал азотна киселина и железен трихлорид не за друго ми даскалката по химия каза че тва са соли и тряало да са солени. Да ви кажа не вярвайте на даскалите.... железния трихлорид е леко сладък, но за азотната са познали. Акумулаторната киселина е също кисело-солена и прай мнооо яки дупки по антсунга
Laughing аз пак колко пъти съм го бъркал; с кафето си тоят трихлорид Very Happy после де едно съм изял чувал дули Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
Страница 9 от 10

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети