|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ergon Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 20, 2005 23:31 Заглавие: |
|
|
Защитата вече работи по предназначение, та дори и да не е така свързването й - нулата от мрежата не е подвързана към таблото - няма електрическа връзка и с корпуса на машините. Заземлението минава през защитата (заземлението няма връзка с нулата ). Тествано е със съпротивление 3,3К между фаза и корпус - защитата изключва !  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ToHu Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 02, 2005 9:04 Заглавие: |
|
|
Ами защитата е диференциална .... измерва разликата на тока протичащ през фазата и този през нулата, това е при монофазните, при трифазните не знам как е точно .... тъй като там може да имаш ток м-у две фази и вече няма да съответства на ннулата. Тея дето на нас ни правят проблем са от тоя тип дето описах. Ако открие по голяма ралзика изключва .. и земята не минава през тях, само нулата ... но не са на MG. Та с тея защити имам проблем с някои импулсни захранвания, като ги накачуля повее и хоп, защитата изключи .... Но това е грешно да се нарича дефектнотокова защита. Дефектнотоковата защита обикновенно предпазва при отпадане на фаза, при честота или напрежение над нормите, освен това съвременните такива имат доста сериозни филтри които премахват шумове и отскоци в захранването. За всеки трифазен двигател дефектнотоковата защита е задължителна, най-малкото такава която следи наличието на трите фази. |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 02, 2005 19:58 Заглавие: |
|
|
Съветвам участниците във форума, преди да дават мнението си по дадена тема, да попрочетат това-онова и тогава да пишат. Аз ако не съм сигурен в нещо и няма от къде да прочета, споменавам, че написаното е предположение или пък питам за достоверността на същото. _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|