| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ivo Pifa Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 02, 2005 10:24 Заглавие: Blaupunkt GTA450 - проблем със захранването |
|
|
Този автомобилен усилвател е с проблемно импулсно захранване. Необходима ми е схема или поне информация за четирите мощни полеви транзистори в захранването, тъй като е пипано многократно и не е ясно какви са оригиналните транзистори. Последно слаганите и дефектирали транзистори са IRFZ48N.
Предполагам, че ще са ми от полза и схеми и/или информация за други подобни усилватели. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kostadin iantchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 02, 2005 15:39 Заглавие: |
|
|
Преди седмица правих такъв усилвател. Изгорели бяха двата транзистора (IRFZ44N) след наводнение. Тези които са сложени при теб са по-мощни. По добре смени Шим контролера и кондензаторите около него. _________________ Отдел за борба с "бъговете" по електрониката. |
|
|
 |
Elmech Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 03, 2005 12:20 Заглавие: |
|
|
| Не съм правил такова, но е добре ако напишеш марката на ШИМ контролера.Бих те посаветвал да огледаш съпротивите около мощните транзистори и по- специално около следенето на тока през тях. Имал съм големи проблеми с претоплени резистори, които като ги мериш са здрави (особенно като не знаеш точната стойност) а при работа прекъсват ! |
|
|
 |
Ivo Pifa Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 04, 2005 11:27 Заглавие: |
|
|
ШИМ-а е популярния TL494. Намерих и схема на подобен модел от същата марка като захранването е едно към едно.
Проблема е в някой от пасивните елементи в генератора. Без да ги проверя смених транзисторите и ШИМ-а и имах неблагоразумието да подам захранване. Резултата - илюминации...
Сега съм подготвил нов набор полеваци и ШИМ, като ще подменя и кондензаторите и някои резистори. В събота, когато правих зарята, нямах под ръка осцилоскоп, но сега преди да сложа транзисторите ще проверя какво ги клати.
kostadin iantchev и Elmech, благодаря ви за мненията! |
|
|
 |
|