| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Savil Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 09, 2004 19:19 Заглавие: Радиоточка |
|
|
Здравейте, трябва ми информация, за това какви са начините за изграждане на нещо като радиоточка.
Става дума за един хотел в чиито стаи трябва да има говорител и потенцометър, за да могат клиентите да слушат музика пусната от някакъв плеър например!
Та въпроса е има ли готови системи, или пък трябва да се напранят, какво се използва и всякакви други информации по този въпрос!!
Благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 10, 2004 4:42 Заглавие: |
|
|
Усилвателите за радиоточките са малко по особени.На изхода са с трансформатор чието напражение може да се превключва от 25-240 волта.Това се налага поради факта че линиите са с много голяма дължина.Веки усилвател би ти свършил работа но трансформатора е задължителен.Самата радиоточка / поне старите / имаха в тях вместо потенциометър малък трансформатор който се превключва стъпално .По късно пуснаха на пазара руски радиоточки които бяха направени само с един потенциометър .Мисля че беше около 1 Ком. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 10, 2004 9:14 Заглавие: |
|
|
Може би по стандарт е така но последните стъпала с които съм се занимавал / българско производство / от 100-250 вата бяха с превключване на изходното напражение. 25/60/120/240 волта. Линиите са много дълги и ако се пусне 30 волта до последните абонати не стига почти нищо.На всички линии / в един завод чиито бяха стъпалата / има поставени защитни крушки последователно вързани за да пазят стъпалото от късо по линията. Те са по 250 ватови и когато има късо светят като ден Ако линията е 30 волтова това не може да се получи . _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Cvetanov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 10, 2004 12:18 Заглавие: |
|
|
| За озвучаване на хотели се използват специални усилватели с високо изходно напрежение. Говорителите задължително са с трансформатори. Най-добре е да се окабелява с кабел ТЧП. По принцип озвучаване в хотелите има само в общите помещения и там силата на звука се регулира централно от усилвателя или източника на сигнал, като озвучителните тела представляват - говорител, трансформатор и декоративна решетка със щипки за закрепване в окачен таван. За да могат гостите да намаляват и увеличават звука в стаите е добре да се използва нещо което е долу-горе на вид като радиоточка, т.е. описаното по-горе, но в кутия с потенциометър. Такъв вариант аз лично не съм срещал. Предполагам че една от причините е наличието на трелевизор, което обезсмиля озвучаване по стаите. |
|
|
 |
|