|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
baroko Гост
|
Пуснато на: Вто Юли 05, 2005 17:25 Заглавие: |
|
|
Един бърз отговор на charli, защото и аз на времето незнаех всичко.
Основното нещо което влошава сондата е нейният капацитет. Знаеш, че колкото по голям е капацитета на сондата при големи честоти фронтовете на сигнатите (а и не само те) се мажат много яко. Допълнително вече има и много други фактори, които са от по-малко значение. Но един обикновен кабел може спокойно да направи 200-300 pF и нагоре, а тука се говори са десетки pF, съществуват дори и сонди с 7-8 pF. Сам можеш да прецениш с какъв капацитет какви честоти можеш да мериш коректно. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 05, 2005 18:40 Заглавие: |
|
|
Малиииийййййй, не напразно си говора, май. Така като гледам тия сонди са злато бре Добре че се намери некой да ме светне по-въпроса, че като гледам неколко човека ше се избият за тия сонди - позиция с №1 е нагорещена до предела .
Стигнах до следното заключение: тоя капацитет поражда преходни процеси, водещи до изкривяване на сигнала, затова качествените сонди са с по-малко C и по-голямо R. Голямото R служи за поддържане на константно общо съпротивление (импеданс=Z=sqrt(R^2+C^2)) на кабела, който е честотно зависим, демек ако C->0 то не оказва съществено влияние върху параметрите на същия Z~R ...Абе, може не знам всичко, но поне с формули съм се научил да борава. Малииииии, т'ва треа да се пyбликува некаде . _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
|
 |
baroko Гост
|
Пуснато на: Сря Юли 06, 2005 8:49 Заглавие: |
|
|
Ето виждаш, че и сам можеш да си обясниш нещатата, не са трудни. Отлично знам, че знаеш  |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2005 10:00 Заглавие: |
|
|
В последствие ме наболя един друг въпрос. В упътването на осцилоскопа навсякъде се споменава за сонда x10, а никаде за x100. Дали не згреших, че съм взел x100 - то немах избор де . Тази, която имам е 100M oма а по каталога вътртешното на осцилоскопа е 10М. Разликата от 10 пъти за добро ли е или за лошо.? Ще ми се наложи да си купя още една сонда, но не знам да дали и тя да е 100М. Ако едната е 10М а на другия канал 100М при оптимална настройка на x10-x100 сигнала еднакъв ли ще е и за двата канала.? Дайте едно последно мнение и млъквам по темата. _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|