Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Айде малко да си поговориме зa металдетектори
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
инж.Васил Сапунджиев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 02, 2005 6:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е ясно! Но все пак не съм литератор и не съм единственият, който допуска правописни грешки. Въпреки това мисля, че изложението ми е написано разбираемо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Съб Юли 02, 2005 7:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Изрядния правопис обикновенно е единственото качество на много профани, наредили шестиците в бележника, тук предполагам по-важен е опита и това, което се споделя. ( В това изречение има поне 3 правописни грешки, да видим дали ще се намери капацитет, който да се включи във форума само за да ги маркира Smile

Що се отнася до бобините на индуктив-баланс уредите, наистина геометрията им е критична, чувал съм, че при фабричните модели не са просто заляти в корпуса, а са разположени "висящо" в специални канали, т.е. има вътрешна контрукция, която гарантира баланса, но е "окачена" за външната с подходящи еластични материали.

Някой разглеждал ли е това www.pulsediscriminator.com
Има описан pulse induction / disrimination metal detector, български проект ...
Върнете се в началото
jivaka
Гост

МнениеПуснато на: Чет Юли 07, 2005 16:11    Заглавие: Re: Метал дедектори Отговорете с цитат

Noel написа:
Всички металдедектори имат един "основен" недостатък. В описанията им е написано че работят на 1,2,3,4 метра но това се нарича "Пределна чувствителност на апарата" Тоест чко се изправиш срещу една метална стена ще я хванеш на разтоянието което е дадено в описанието на апарата но няма да можеш да намериш монета на 2 метра под земята. Масово разпространените имат ПЧ около 2 метра а монета с размерите на един лев намират на около 30-50 см.

Iavno si na ti s metalodetektorite. Podarixa mi povreden magnum ot 78 mislia 4e6ka sxema ako ne gre6a, zaslujava li si da ia remontiram / povredena e/ . Shocked
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Страница 7 от 7

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети