| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lz1ico Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2005 15:44 Заглавие: Проблем със GOLD STAR model CK-20B70X шаси PC-31A |
|
|
След 10 години работа на TV-то както си работи след около 20мин работа му изчезна яркоста ,Не рязко а постепенно за около 1 мин. и се затъмнява целия. Колеги ме посъветваха да прегледам за дефектирала споика ,препоих почти всички части окло ТХО-то които ми изглеждаха съмнителни. Симптома "изчезна" оставих го да работи 2часа със затворен капак "нямаше проблен",появи се друг като го пускам да сканира минава през канал но НЕСПИРА.
Ако има някаква идея някои моля да я сподели ,лично на мен ми клони към ресет на процесора но незнам как става този трик или влизане в сервизно меню , но и това ми е непонятно.
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2005 15:47 Заглавие: |
|
|
За не спирането по добре е най напред да се прегледа контура за AFT .. мисля че дефекта няма нищо общо с резета на процесора. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2005 16:03 Заглавие: |
|
|
| Някъде си закъсил сигнала IDENT,като си препоявал... |
|
|
 |
raypost Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2005 16:26 Заглавие: GOLDSTAR |
|
|
| Vij otnovo spoikite.Moje da ima mustache.Bavno moje da ugasne samo ot otoplenieto.Mnogo kovaren defekt. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2005 16:29 Заглавие: |
|
|
| Значи нямам никаква схема на телевизора ,моля даите някакви напътствия за проверка на AFT ili IDENT "несъм телевизионен сервиз" |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2005 16:35 Заглавие: |
|
|
Когато стигне около станцията , бързо ли преминава покрай нея или се опитва да се забави ? _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2005 20:22 Заглавие: |
|
|
| когато преминава покраи станция забавя но я подминава |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2005 20:28 Заглавие: |
|
|
| Значи Ident-a е добре. Търси проблеми по AFT-то. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2005 20:38 Заглавие: |
|
|
Ако пък има ръчна настройка защо не опиташ с нея да си ги избираш и запомняш. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2005 21:19 Заглавие: |
|
|
Има FINE TUNING но с това е толкова бавно че трябва да си приготва 1 леген студена вода. на MANUAL TUNING също неспира намаля хода но неспира .На процесора намерих IDENT i "AFT IN", AFT Има и на тунера но там нищо не е пипано около процесора също нищо не е пипано презапоих частите които ми се видяха със кофти "като спукани" споики около ТХО . Измерих между AFT i AFT IN -> 68k пътя немога да го проследя защото се скрива под екранирофка.Между AFT и маса има 11к за мерене на напрежения ще говорим по-късно  |
|
|
 |
|