Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

осцилоскоп KR7010

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
elektronchika
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Юли 07, 2005 16:18    Заглавие: осцилоскоп KR7010 Отговорете с цитат

ами от известо време имам този осцилоскоп. Само че нямам схема Sad няма да се разсърдя ако някой ми намери, аз не успях.

На задния му панел има 2 букси(едната е маса), над който пише Z Axis In и двете са свързани, посредством мостче. Според мен това е вход, за модулация на яркостта. Като се махне мостчето лъча се разфокусира. Пробвах да подавам някакво напрежение(като почнах от 5В) и стигнах до 40В(повече не мога да подам, нямам от къде). Пробвах и двете полярности, няма ефект. Просто лъча се фокусира пак, а аз искам да го накарам да изчезне Wink Прав ли съм, че този вход е за тази цел? Може би трябва да се подаде по-голямо напрежение(100-200В) Shocked ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 07, 2005 16:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Така обикновенно се отбелязва вход за модулация на яркостта на лъча. Подай му синус (с различна честота) и не се увличай с напрежението (амплитудата)!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
elektronchika
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 07, 2005 16:51    Заглавие: Отговорете с цитат

пробвах да подавам от 0 до 100kHz/4В размах - няма ефект Sad Ако трябва да спретна един усилвател, ако е малка амплитудата. едва ли 12-тина волта ще му направят нещо Rolling Eyes ?
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 07, 2005 18:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Ей тук ти е UserManual-a Smile
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=56507215

Из разни полски сайтове има и някаква документация, но с много лошо качество при това съществената част не е свободна (за всеки).

http://www.elektroda.pl/rtvforum/searchtopic78053-kr7010.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
elektronchika
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 07, 2005 19:32    Заглавие: Отговорете с цитат

на този сайт
Цитат:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/searchtopic78053-kr7010.html
намерих нещо като схема, но е отвратително качество и нищо не се разбира. има и някакъв pdf, но както казваш него не мога да го изтегля(не е достъпен за всички) Sad
а този UserManual не мога да го намеря, защото не разбирам полски(това нали е полски Rolling Eyes ?)
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 07, 2005 20:24    Заглавие: Отговорете с цитат

elektronchika, в първия линк който съм дал бях вложил малко хумор, който вероятно не си разбрал. Ако се "разходиш" по линка "по-надолу", ще видиш една снимка на твоя уред и в/у него в една синя папка Manual-a!
За подобна техника, с такъв произход и на такава възраст е наивно да се търси подобно нещо в електронен вид (според мен - рисувани почти на ръка, ксерокопирани n-количество пъти и най-накрая сканирани).
Дори и да се намери, качеството ще е подобно на схемите които си видял. Да не говорим, че доколкото схванах, това за което питаш май си е типов проблем на тази техника.
Нищо не пречи обаче да помолиш някои от участниците да ти изпрати и останалите части от схемата (ако мислиш, че ще са ти от полза).
Върнете се в началото
Tisho
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 07, 2005 20:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе RC намирал съмдокументация и за по стари неща но са руски. Руснаците в това отношение ги признавам Cool [/b]
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 07, 2005 20:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Tisho, случая е Полски.
А за Руската документация - това си е отделен разговор. Sad
Върнете се в началото
elektronchika
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 07, 2005 21:13    Заглавие: Отговорете с цитат

вие гаврите ли се с мен? да бяхте казали в началото че не можете да ми помогнете Evil or Very Mad аз като видях че някой ми е отговорил и се надявах да е от полза за мен, но уви Sad
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 07, 2005 21:22    Заглавие: Отговорете с цитат

elektronchika написа:
вие гаврите ли се с мен?

И защо така?
Не мисля, че ако ти го бях казал " в прав текст" точно ти щеше да се съгласиш. Smile
Изобщо не съм имал впредвид това.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети