Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Гаранционна поддръжка в Роял Електроникс
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Xaoc
Гост

МнениеПуснато на: Пет Юли 08, 2005 14:49    Заглавие: Гаранционна поддръжка в Роял Електроникс Отговорете с цитат

Здавейте,
бих искал да споделя мойте патила с Роял Електроникс. Преди време купих от Технополис DVD LG което даде фира след няколко месеца - блокираше по средата на диска. Отнесох го в Роял Електроникс (в Технополис - Люлин) тъй като беше единственият оторизиран гаранционен сервиз на територията на София. След около 10тина дни си го прибрах вече работещ, но радоста ми не трая особено дълго. След още десетина дни напълно отказа да чете дискове. Отнасям го отново в сервиза и ми казват "Обадете се към края на седмицата". Към края на седмицата ми се обаждат и казват че гаранцията не може да ми бъде зачетена поради - цитирам протокола от сервиза"ДЕФЕКТЪТ Е НАСТЪПИЛ ВСЛЕДСТВИЕ НА НЕКОМПЕТЕНТНА НАМЕСА(ПРАВЕН Е ОПИТ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ОПТИКАТА С РАЗТВОРИТЕЛ)". Ми това говори лошо за господата от сервиза - аз не си спомням някой освен тях да е отварял това DVD. Но как мога да докажа че вината не е в мен. Нито има гаранционна лепенка на уреда или каквото и да било. Явно някое приятелче на момчета от сервиза се е уредило с гаранционна оптика за моя сметка. Халал да му е....
Върнете се в началото
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Пет Юли 08, 2005 16:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Приятел нали не очакваш някой да тръгне да плюе срещу колега.Искренно ти съчувствам. Пък ако знаеш на какви дърти лъжи сме се наслушали та нали в България сме свикнали първо да пипнем пък ако не се справим тогава на сервиз точно по презумция че не е запечатано и сервиза не може да докаже че съм аз а то си личи когато нещо е пипано от човек които не разбира.Много съжалявам ако прочетеш форума ще видиш колко колеги реват от фалшиви елементи е просто такава ни е държавата министрите нарушиха сумати закони ти за една оптика и то не се знае кои прав кои крив.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Пет Юли 08, 2005 17:33    Заглавие: Отговорете с цитат

С такива расъждения по проблема на клиентите които Ви хранят
успех няма да имате.
Пусни молба до КТЗП площад Славейков до г-н Лазаров
Върнете се в началото
nankov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Съб Юли 09, 2005 8:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Крайно време е освен КТЗП да има и Комисия за защита на сервизните специалисти.
Уважаеми потребители, чували сме всичките Ви оправдания.Наслушал съм се на заплахи и какво ли не.Недейте с лошо а прочетете внимателно "Гаранционната карта" и ще видите че там имате и задължения и отговорности.
Имайте предвид че много от гаранционните ремонти могат спокойно да бъдат отказани без това дза има последствия за обслужващите сервизи, и ако все пак Ви е бил извършен гаранционен ремонт то е защото техника е също ЧОВЕК като Вас и евлязъл в положението Ви.
Xaoc
Гост

МнениеПуснато на: Съб Юли 09, 2005 8:45    Заглавие: Отговорете с цитат

[quote="plamen petrov"]Приятел нали не очакваш някой да тръгне да плюе срещу колега.Искренно ти съчувствам. Пък ако знаеш на какви дърти лъжи сме се наслушали та нали в България сме свикнали първо да пипнем пък ако не се справим тогава на сервиз точно по презумция че не е запечатано и сервиза не може да докаже че съм аз а то си личи когато нещо е пипано от човек които не разбира.Много съжалявам ако прочетеш форума ще видиш колко колеги реват от фалшиви елементи е просто такава ни е държавата министрите нарушиха сумати закони ти за една оптика и то не се знае кои прав кои крив.[/quote]

В интерес на истината имам 7 години трудов стаж като техник на битова електроника. Далеч съм от идеята да плюя бивши колеги. Но в случая изхождам от гледна точка на клиент. Достатъчно добре съм запознат с гаранционните условия, а и едва ли бих чистил оптиката с кореселин или с каквото там е чистена. Имам над 50 CD и DVD устройства ремонтирани в практиката си. Това, което видях когато сервизния техник ми отвори уреда направо ме шокира. Оптиката направо беше матирана а пластмасата около нея - разтопена. А и едва ли бих преценил че е за почистване на оптика уред, който е закупен преди по-малко от 6 месеца, освен ако не е пожълтял от катран от цигари или нещо подобно.
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 09, 2005 8:52    Заглавие: Re: Гаранционна поддръжка в Роял Електроникс Отговорете с цитат

Xaoc написа:
..........След около 10тина дни си го прибрах вече работещ, но радоста ми не трая особено дълго. След още десетина дни напълно отказа да чете дискове..............

Е, интересно ми е как е работил 10-ина дни с тази матирана оптика, или може би действието на разтворителя с който е била "чистена" оптиката "в сервиза" е със забавено действие???
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DICHI
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: VRACA

МнениеПуснато на: Съб Юли 09, 2005 16:19    Заглавие: Отговорете с цитат

А и едва ли бих преценил че е за почистване на оптика уред, който е закупен преди по-малко от 6 месеца, освен ако не е пожълтял от катран от цигари или нещо подобно.[/quote]
А и едва ли си вждал 50 DVD-та и CD-та Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Xaoc
Гост

МнениеПуснато на: Нед Юли 10, 2005 9:30    Заглавие: Re: Гаранционна поддръжка в Роял Електроникс Отговорете с цитат

pamporov написа:
Xaoc написа:
..........След около 10тина дни си го прибрах вече работещ, но радоста ми не трая особено дълго. След още десетина дни напълно отказа да чете дискове..............

Е, интересно ми е как е работил 10-ина дни с тази матирана оптика, или може би действието на разтворителя с който е била "чистена" оптиката "в сервиза" е със забавено действие???

Не си ли задаваш въпроса дали не е сменена оптиката в сервиза. Защото отваряйки уреда при бивши мои колеги точно това установихме (отказах ремонт срещу заплащане и гаранционната поддръжка в Роял Електроникс и го занесох при хора, на които имам доверие). При това разбрах, че моя не е единствения подобен случай с гаранционна поддръжка в този сервиз. Това което мога да кажа, че така бизнес и име не се гради. Ако пораснеш някой ден ще го разбереш.
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 10, 2005 10:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Стига съм расъл вече Laughing , ами още по-добре, зачеркваш този сервиз от списъка и за нас лоялните в бранша остава един конкурент по-малко в този случай Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Нед Юли 10, 2005 10:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Колегата Пампоров е пораснал достатъчно а ти със 7 годишния стаж и 50 ремонтирани устройства щеше да знаеш че при DVD тата и много малко зацапване води до аномалии при четене И не давай акъл как се прави бизнес и име защото Роял Сервиз са най либерални по отношение на простотии на клиенти Ако си беше прочел адресите на гар карта щеше да видиш че има още три сервиза на територията на София И още един въпрос как разбрахте че е сменена оптиката Question Question Question и да не излезе вярна приказката кои ми ... в гащите
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети