| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 08, 2005 15:48 Заглавие: Търся отклонителна система за ORION |
|
|
Модела на кинескопа е ORION R510CK1CA1A
A48JLL90X
Така е изписано на стикера на кинескопа. На отклонителната система има малък стикер с надпис : ODY M2002.
Кинескопа е с "тънка" шийка. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Юли 09, 2005 20:49 Заглавие: |
|
|
Добри от друг кинескоп няма ли да ти свърши работа  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 10, 2005 20:44 Заглавие: |
|
|
За съжаление при мен имам само отклонителни системи за кинескопи с "дебела" шийка но нищо не пречи да опитам как ще се отрази на изображението. Имам и свалени бобини от 14" монитори със подходящия диаметър на шийката и ще опитам и със тях. Но ми се щеше да мина с по малко компромиси в изображението. А телевизора е на един инвалид и за смяна на кинескопа и дума не може да става. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 21:34 Заглавие: |
|
|
Темата е все още актуална. Ако на някой му залежава такъв кинаскоп или отклонителна система моля да пише. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 23:38 Заглавие: |
|
|
Мисля че имам за тънка шийка ама не се знае от 14 ли е или 21.слагал съм и такава от туба с дебела шийка на тънка -стана почти идеално.Парче гума за оплатняване ползвах и стана. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2005 12:43 Заглавие: |
|
|
И аз опитах да приглася нещо от друг телевизор но съпротивлението на бобините се оказа доста различно и особен проблем ми създаде хоризонталното отклонение защото не можах да компенсирам разликата в индуктивностите с бостерния кондензатор. Като се доближа до стойност при която размера е горе долу добре ТХО-то изпада в резонанс и крайния започва да грее неимоверно. Данните на оригиналната система измерени с оммер са 5 Ом-а хоризонтална и 15 Ом-а вертикална. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2005 16:11 Заглавие: |
|
|
| А как са свързани двете ХОБ-паралелно или последователно.Има ли диоден модулатор за корекциите. |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2005 20:52 Заглавие: |
|
|
Хоризонталните бобини са свързани паралелно, а за диодния модулатор не съм сигурен, в понеделнок ще провря и ще пиша. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
|