|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Xaoc Гост
|
Пуснато на: Нед Юли 10, 2005 11:14 Заглавие: |
|
|
| Явно не мога да ви убедя или да докажа пред някого, че не съм правил дори най-малък опит да чистя оптиката. Остава ми само да се надявам да не ми се налага повече да търся гаранционно обслужване. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 11, 2005 13:30 Заглавие: оптика |
|
|
А откъде разбра че твоя не е единствения случай и освен това
през много от нас са минали клиенти с най различни истории
и ще трябва да ти кажа ,че това което си написал е само част
от истината.Техника който сменя част в гар. срок отговаря
за тази част и я връща в склада, ако оптиката е деиствително
матирала никой няма да му я признае.Виждал съм съсипана
оптика от клиент който беше намокрил с коресилин почистващ
диск.,[list=][/list] |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 11, 2005 16:51 Заглавие: |
|
|
| Що му се връзвате на тоя бил 7 години техник и затова отишъл при друг колега да му отвори двдто по голяма смешка не бях чувал или е от тези техници дето чупят и си измиват ръцете пък ние се чудим как да оправяме простотиите им. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 11, 2005 20:06 Заглавие: |
|
|
Как се ремонтират сега гаранционните апарати в сервизите не знам и не се интересувам.Мога да говоря само как ние поддържахме гаранционните апарати по комунистическо време.Имаше си стандарт и при четири ремонта му давахме протокол на клиента и той го връщаше в магазина.Така че много неща ние сами си ги дефектирахме по не внимание докато разберем къде е причината.Как е сега положението не ме интересува но знам че всички упреци за щяло и нещяло го обират фирмените сервизи а търговците се подсмиват под мустак и си гледат кефа. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 11, 2005 20:29 Заглавие: |
|
|
коцев, всичко това е така, НО по това време т.н. "търговец" беше на практика - държавата в лицето на някоя "засукана" кака в най-добрия случай на който(която) изобщо не и пука какво продава или като дойде ракламацията дали има с какво да я "удовлетвори". И при положение, че за един телевизор се чакаше "почти" като за кола и струваше от 3 до 6 средностатистически месечни заплати, сега нещата изглеждат доста по-различно и интересите са други. И според мен т.н. фирмени сервизи имат изключително сериозни главоболия с техниката която им е "таслиманисана" да я поддържат и проблема не е толкова в персонала който работи (и на който му писва), а на този който подписва договора за подобни "услуги" - затова и качеството е такова.
Чудно е да поддържаш техниката на SONY (да речем) в средата на 80-те години, и техниката техника, и клиентите платежоспособни (не ги продаваха "на много места"), съвсем друго е сега, а пък да не говорим за "марки" като NEO, Elite, пък и не само те (за съжаление, да ме прощават)...
Единствената полза за тези хора е малко повече информация (когато я има, а не винаги е така), така че хич не не им е лесна работата. Въпроса с "неадекватните" клиенти не влиза в тези разсъждения, там е отделен случай понякога граничещ с диагноза. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 12, 2005 6:19 Заглавие: |
|
|
| На 2-3 дена поне в сервиза ми влизат хора които носят гаранционна техника,и почвам обяснения от типа на:гаранционната техника се поддържа само от сервиза упоменат в гаранционната карта,но този сервиз е във Варна и клиента нямал възможност да го носи до Варна,а ако има трябвало да даде 2 пъти по 20 лева за гориво и като загуби и два работни дни равносметката го плаши.Всякакви увещания от типа на :техниката е нова и по магазините няма още части за тях,или че е възможно да има дефектирал елемент който е скъп,пък и останалия гаранционен срок се губи, не мога да убедя клиента че телевизора които го е купил от Провадия трябва да го занесе на ремонт на 60 километра.И особено ако е и гръмотевичен и знаят че няма да им го признаят за гаранционен ремонт, задачата ми става непосилна. И се почва ,колеги дайте дъмп,а как се влиза в сервизен режим, а схема, и току колегата Фишев каже:а това не е ли техника на два месеца и не трябва ли да е в гаранционен сервиз.За частите да не говорим.А как бихте постъпили вие на мое място. |
|
|
 |
Xaoc Гост
|
Пуснато на: Вто Юли 12, 2005 10:23 Заглавие: |
|
|
| plamen petrov написа: | | Що му се връзвате на тоя бил 7 години техник и затова отишъл при друг колега да му отвори двдто по голяма смешка не бях чувал или е от тези техници дето чупят и си измиват ръцете пък ние се чудим как да оправяме простотиите им. |
Пропуснах да отбележа,че от 4 години въобще не практикувам тази работа и не разполагам с никакво време да се занимавам. Просто потърсих хора, на които имам доверие и им оставих уреда за ремонт. |
|
|
 |
Xaoc Гост
|
Пуснато на: Вто Юли 12, 2005 10:37 Заглавие: |
|
|
| Бих искал да добявя, че ви разбирам от гледна точка на техници. И точно поради това, че трябваше да се занимавам с инфантилни клиенти и да оправям чужди бакии напуснах занаята. Намерих си много по-доходна и по-спокойна работа и си разреших проблема. С този пост просто исках да споделя неволите си след като се появих от другия край на барикадата - като клиент. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|