| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
TV Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 11, 2005 18:41 Заглавие: Кажете как да си сглобя УКВ-антена ми |
|
|
Интересува ме ще можели някой да ми каже как да си сглобя една
УКВ-антена ,която доста време стоеше на тавана разглобена и реших да я сглобя отново. Но не знам кой елемент каде да го сложа на стрелата и каде да сложа вибратора просто нямам чертеж за нея.А иначе елементите са и 4 на брой и един вибратор,антената не е самоделка а заводска и елементите са и със следните размери 127см;131см;133см;178см;вибратора е 149см,а стрелата 163см. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vas Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 11, 2005 18:46 Заглавие: |
|
|
| 127,131,133,вибратор,178/рефлектор/ |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 11, 2005 18:47 Заглавие: |
|
|
Нещо ми малее дължината на стрелата при тези размери на елементите.
Най-напред (директор/отражател/рефлектор) - най-дългия елемент, вибратор и по-нататък по намаляване на размера на елементите. |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 11, 2005 19:22 Заглавие: |
|
|
Щом антената е заводска, то би трябвало да има предвидени отвори на местата, където се монтират елементите. Най-голямото разстояние е между отражателя (най-дългия елемент) и вибратора. Следва най-късото разстояние до първия директор (втория по дължина елемент) после на малко по-голямо разстояние е вторият директор (третият по дължина) и най отпред - най-късият директор. Ако няма такива отвори - би могло да потърся из архивите какви трябва да са отстоянията на елементите. _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
TV Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 11, 2005 20:20 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за съветите сега отивам да я правя от одавна и се канех. |
|