| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Мар 23, 2005 9:55 Заглавие: лаптоп ASUS A4500 |
|
|
Описвам проблем, който се получи при мен и не смея да експериментирам повече след решаването му.
Ако модераторите смятат, че е за "общи приказки" местете, няма проблеми.
Въпросния лаптоп е чисто нов, в гаранция. Инсталиран му бе Wiпdows ХР със вграден SР2. Конфигурацията е селерон 2,8; 40GB хард, 256 RAM динамична , т.е. видеокартата си заделя от нея.
Понеже нямаше да се ползва за 3D приложения реших, че мога да намаля заделената 64MB памет на 32. И компютъра не пожела повече да стартира винБОЗ по никакъв начин. Изредих всички роднини и приятели на Бил ГЕЙтс и реших, че ще се преинсталира, понеже и след възстановяване на 64 М видео памет пак не тръгна. /и на 128 все тая/.
Просто при начално зареждане на ОС в момента, когато трябва да си зареди видео драйвер и заспива. Не става и на safe mode.
Опитах да заредя boot disk- а с инсталацията на бозата....
Куриоз! Не може да си го зареди.... Намерих по- стара дистрибуция диск на ХР и с него зареди....
System recover също не помогна. CHKDRV намира грешка в харда, оправя я и пак не става. И следващия път пак има грешка....
Едва тогава успях да форматирам харда, да boot- на от другия диск, който преди формата не boot-ваше и да си инсталирам Wiпdows ХР със SР2......
И сега не смея да си експериментирам за проверка, дали пак ще забие ако му променя размера на заделената видеопамет.... _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 23, 2005 23:18 Заглавие: |
|
|
| Нищо не губиш. Вече знаеш пътеката. А експериментите не всякога са с положителен ефект. Ако не вярваш питай TIReX. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 24, 2005 0:57 Заглавие: |
|
|
Действай  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Мар 24, 2005 8:58 Заглавие: |
|
|
да, но лаптопа не е мой
Не разбрах, какво да питам Tirex? _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Чет Мар 31, 2005 15:11 Заглавие: |
|
|
| И аз имах същия проблем. Работата е там , че лапропа включва външния монитор, макар и да го няма и изключва вградения. Можеше да пробваш да включиш външен монитор или телевизор (ако има TV-Out). Успех!!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 05, 2005 7:01 Заглавие: |
|
|
Благодаря, ще го запомня.
Това е един полезен съвет, наистина не се сетих да включа външен монитор _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
|
|
 |
Sto-Yo Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 11, 2005 19:30 Заглавие: та какво питаш? |
|
|
| мноо гот е станало - но си мисля че проблема не е с бозата а с рамта. Или Биоса .. Що не пробваш с друга рам ? Ти имаш грешка в харда ... как се прави такава через винбоуз? до ся не съм успявал освен через неправилен шът даун.. и то не е грешка а си осира файловете / да, да на ХР/ Други странности показва ли ? ако е да начи рамта ти е зле или биоса нещо не е наред щото и с 64 рам да го пуснеш - ше се съдере да стърже по дискчето ама требе да зареди пущината. Аре дерзай .. |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Пон Юли 11, 2005 19:51 Заглавие: |
|
|
Изрови тема почти от архива... _________________ Както си работеше и спря... |
|