| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Daniel Iliev Krastev Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 12, 2005 13:15 Заглавие: Проблем с телевизор CONTEC MSVR-5383 |
|
|
Здравейте колеги , имам проблем с телевизор CONTEC MSVR-5383 .След като го настроя на избран канал и запаметя на избрана програма , не може дая запомни.Смених интеграла на паметта която е
M58655P но дефекта е същият. На шесто краче на паметта има 02 волта /clk/ а трябва да бъде 5 волта. като откача връската към процесора напрежението се нормализира , процесора е M50431-101SP . Нямам с схема за този модел телевизор , или схема на друг модел телевизор със същия процесор и памет /мисля че имаше под обен модел на CROWN/.Моля някои да помогне със съвет или схема,предварително му благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 12, 2005 13:23 Заглавие: |
|
|
Изпращам Ви схема,а проверихтели на 2крак на паметта имате ли минус 30Волта? _________________ Димитър |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 12, 2005 14:51 Заглавие: |
|
|
Както писа и Дима тръгни от 2ро краче на паметта и ще стигнеш до един електролитен кондензатор 22мкф и направо го смени за да дойдат минус 30в.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Daniel Iliev Krastev Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 13, 2005 10:10 Заглавие: |
|
|
| Колеги благодаря ви за схемата и съвета които ми дадохте,точно това беше дефекта-изсъхнал електролит на минос тридесетте волта эахранващи второ краче.Закривам темата. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 04, 2009 20:01 Заглавие: |
|
|
Изравям тази тема защото и на мен ми се падна един такъв стар "дарак" дето не помни, но напрежението -30 беше станало -42В "благодарение" на прекъсналия ценер. Въпреки скептицизма ми обаче, (в дейташита дават максимално напрежение -40В) паметта си е здрава и си помни след подмяна на ценера. Ей, какви чипове правеха едно време.....  |
|
|
 |
|