Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помощ от аудиоманиаците
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
technics83
Гост

МнениеПуснато на: Вто Юли 05, 2005 14:26    Заглавие: po dobriq variant!!! Отговорете с цитат

zdravei,tvoito pc ima sound karta,koqto e predusilvatel.taka 4e mogesh da si vzemesh samo kraino stupalo.f1 e dobre kato cena ka4estvo.vuv vikiwat e 265lv.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Юли 07, 2005 15:51    Заглавие: Re: Помощ от аудио маниаците Отговорете с цитат

wesko dilow написа:
И SCHEROWD си го бива,но за домашно студио е само един-QUAD 405 и себеподобните му.Ако някой има истински пофесионален предусилвател с доказани параметри за този гений-нека ми го предостави ще му отвърна по достойнство.С усилватели се занимавам повече от 25г. и като схеми имам какво ли не от 1вт.-до 1000W.,но разбрах,че не мощността е важна,а качеството.То е:QUAD...... и нищо друго.Нека някой поспори с мен,ако иска,Вече имам хиляди усилвателчета зад гърба си,били лампови или с мос транзистори в изхода.Преди много години имах и легендарният MARSHALL,но времето на компактдисковете си иска нещо ново и по-съвършенно.Приемам и споделям всякакви мнения и препоръки за Hi-Fi звуци.
Веско а усилвателя на Николай Сухов(сега главен редактор) от списание "Радио" 6,7 брой 87 година и предусилвателя на същия автор от брой 10 на 90 година правил ли си?Аз няколко пъти и мисля че лекичко превъзхожда Куада.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Чет Юли 07, 2005 22:58    Заглавие: Помощ от аудиоманиаците Отговорете с цитат

Стойчо,не съм правил този усилвател,а не се сещам за схемата му.Ако не ти е трудно,прати ми я,не,че я нямам,но не знам къде да я търся.Дай да видя с какво е по-добра от легендата.На братушките единствено им харесвам тонколоните и то от висшия клас.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Юли 07, 2005 23:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е лоша комбинация -руски колони Электроника 150-АС002 и стъпало с МОС крайни 2SK135/2SJ50 схема на HITACHI ,комплексен усилвател от Radio Electronics-Пробвай и ще говорим пак. А само стъпало със същите крайни имам със THD под 0.001% и честотна лента без ООВ 5 Мхц.
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Чет Юли 14, 2005 0:33    Заглавие: Помощ от аудиоманиаците Отговорете с цитат

Абе и HITАCHI 2по 150 Вт.имах,но се възбуждаше от корекцийте по висока честота и щтракаше релето на защитата,а съм го пробвал в типично лабораторни условия със всякакви еквивалентни товари,а като качество на слух не беше лошо,като колоните са ми GRUNDIG-150W-трилентови-мултистудийни-така пише на тях.А отскоро придобих и 3 пъти по-малки колони UHER,които при средна мощност закопаха големите с обемност на звученето и качество на баса.Знае ли някой какви още съвършенства има по света,а ние си лаем като провинциално радио за това,което сме видели,а това,което още не сме?
Върнете се в началото
orto
Гост

МнениеПуснато на: Чет Юли 14, 2005 12:07    Заглавие: Отговорете с цитат

ами виж това ! http://www.class-audio.com ..... няма да коментирам ..... съвета ми е да се насочиш към тях .... амповете до към 1000лв са пълна скръб !!!
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 14, 2005 13:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето ви руската легенда.Вече 15 години се строи в най различни разновидности има и цели форуми.Лично аз съм го изпълнявал поне 5 пъти без никакви проблеми по оживяване и настройка.Удря в земята много фабрични модели: http://radiosite.narod.ru/audio/suhov/article.html
Върнете се в началото
machinow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 14, 2005 13:22    Заглавие: Re: Помощ от аудио маниаците Отговорете с цитат

Stoy40 написа:
[Веско а усилвателя на Николай Сухов(сега главен редактор) от списание "Радио" 6,7 брой 87 година и предусилвателя на същия автор от брой 10 на 90 година правил ли си?Аз няколко пъти и мисля че лекичко превъзхожда Куада.

Правил съм първата версия преди години с части каквито намерих....
После построих конструкции с подобна концепция с доста по-качествени компоненти и сега съм щастлив с една такава /последната/ - Конструкцията на С. Агеев е с подобна концепция, само че доста по-изпипана
Сравнения с Куада е смешно /според мен/ да се правят Cool
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
machinow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 14, 2005 13:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Stoy40 написа:
Ето ви руската легенда.Вече 15 години се строи в най различни разновидности има и цели форуми.Лично аз съм го изпълнявал поне 5 пъти без никакви проблеми по оживяване и настройка.Удря в земята много фабрични модели: http://radiosite.narod.ru/audio/suhov/article.html

Да, усъвършенстваните версии са доста напред и клонят към моята... Всички естествено имат концепцията на Сухов.
Последната ми версия е с OPA2134 , BF471/BF472, 2SC/2SA drivers и outputs. GBW>30MHz
Мисля обаче че Lynx-a може да му бъде сериозен конкурент. Някой да го е правил???
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 14, 2005 13:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Сега правя с ОРА2227 и серията за усилватели на "PHILIPS" BD2**,като крайните са по два BD249C,BD250C.Какво искаш да кажеш с това,че сравнвнието с "Куад" е смешно?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети