|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коко Гост
|
Пуснато на: Чет Дек 04, 2003 17:45 Заглавие: възражение |
|
|
ФИЛИПОВ-Мислиш като депутат  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 04, 2003 22:27 Заглавие: |
|
|
Токът ми на месец е 50 - 60 лв. И за разлика от депутатите сам си го плащам, пък и много други неща.
Да цитирам един колега - и ние, и зъболекарите вземаме за ремонт (ние на телевизор, те на зъб) около 25 - 30лв. Само че докато в една къща (семейство, апартамент) има средно 100 зъба, няма 100 телевизора! _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Митак@ Гост
|
|
|
 |
krokodil Гост
|
Пуснато на: Пон Фев 23, 2004 14:36 Заглавие: "lz1igr" kaza-"ima nadejda........." |
|
|
| "lz1igr" me pomoli da vi predam --"(Наистина получих оригиналната схема,но не съм убеден,че няма грешки в нея.Затова все още не се явявам във форума.Няколко човека ми писаха и аз им отговорих.Имам една молба .Предай във форума,че не съм забравил обещанието си .)" |
|
|
 |
pit4 Гост
|
Пуснато на: Сря Юни 02, 2004 12:12 Заглавие: а може би е това принципа.....да става и за електронни...! |
|
|
Краткое описание: Способ предназначен для отмотки или торможения электросчетчиков. Устройство представляет собой электронную схему средней сложности. Для использования достаточно включить устройство в обычную, любую розетку, при этом диск старых счетчиков (СО2, СО-И446...) будет вращаться назад, а современные в т.ч. электронные остановятся. Возможно применение прибора одновременно с другими токоприемниками. Скорость отмотки около 1.5 КВт*час. Схема не содержит дорогостоящих и редких деталей. Не требуется заземление.
Принцип: В первую полуволну сетевого напряжения энергия потребляется из сети тоесть заряжается конденсатор, но заряжается через транзисторный ключ который управляется высокочастотными импульсами то-есть энергия на зарядку потребляется импульсами повышенной частоты. Известно что счетчики в т.ч. электронные, т.к. они содержит индукционный датчик тока с магнитопроводом имеющим ограниченную проводимости по частоте, так и индукционные, т.к. содержат кроме магнитной еще и механическую часть измерительной системы, имеют очень большую отрицательную погрешность при протекание вч тока. Остается во второй полупериод, через другое плечо ключей разрядить конденсатор в сеть без всяких импульсов. Итак к примеру: потребили 2 кВт счетчик учел 0.5 Вт, отдали в идеале 2 кВт, счетчик учел -2 кВт. Результат периода - индукционный счетчик крутится назад со скоростью -1.5 кВт, а электронный стоит до 1.5 кВт.
Плюсы: Не надо "тревожить" счетчик, не надо выполнять дополнительную проводку по дому. Не каких изменений схем учета. Способ пригоден как для частного сектора так и многоэтажек. Можно применять для 3-ф учета, аналогично. Устройство работает одновременно с другими приборами (вычитает из них 1.5кВт).
Минусы: Нельзя "отмотать" счетчики со стопором (значок шестеренки с собачкой, на панели счетчика) и электронные счетчики, и тот и другой только остановятся (в принципе их показания вообще нельзя отмотать без разборки). Необходимость сборки прибора. Схема не очень сложная, но понятия в элекронике, и приборы, типа осциллограф, для сборки, необходимы. |
|
|
 |
gogo60 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 02, 2004 16:35 Заглавие: |
|
|
| Руската схема е пълна с грешки и не може да тръгне никога. Трябва и преработване за да се пробва. |
|
|
 |
lio Kler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 13, 2004 17:07 Заглавие: |
|
|
Абе, най-горният сайт не се отвори. Влизали ли сте на www.pozitron.ru?
Той е само за такива работи.  |
|
|
 |
Tehno_Pit4 Нов потребител

Регистриран на: 03 Юни 2004 Мнения: 13 Местожителство: област В.Търново
|
Пуснато на: Вто Юни 15, 2004 8:12 Заглавие: |
|
|
Схемата я разгледах и не ми харесва включването на четирите блока....По дадената диаграма мисля че блоковете трябва да се включат така: от горе на долу: А-2/1, В-2/1, С-2/1,D-2/1 :кондензатора С1 да се завърти, и да се спази включването на фазата в горната част на схемата.
При това положение по време на положителната полувълна кондензатора се зарежда/управляващия импулс е примерно 5 милисекунди,нацепен с висока честота за да може да работи при цифровите електромери,синхронизиран с началото на полож. полувълна, блокове A и D/, а в следващия момент в началото на отрицателната полувълна се разрежда с скок през другото рамо ,т.е. става минус потенциала на кондензатора към отрицателната полувълна на мрежовото напрежение - веригата на разреждане се затваря през напрежителната намотка на електромера/за второто рамо блокове С и В управляващия импулс е цял с продължителност 5 милисекунди синхронизиран с началото на отрицателната полувълна/
А за управляващата електроника може да се ползват чакащи мултивибратори за импулсите от 5 милисекунди и мултивибратор примерно с 555 за блоковете А и D, като всичко това се синхронизира с началото на двата полупериода на 220 волта/може да се ползва схемата с оптроните/
Още не съм я правил по този начин ,но така отговаря на диаграмите публикувани към схемата...
От друга страна автора на сайта едва ли ще публикува работеща схема, по скоро ще избегне отговорността......
Напълно добронамерено написах всичко това и ще се радвам на дискусия по темата.  |
|
|
 |
gigilili Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 15, 2004 9:32 Заглавие: Браво момчета!!! |
|
|
Много сте готини (благодаря на Филипов), понеже ме заинтигуваха едни приказки на познати по повод електромерите, консумацията и т.н. и понеже нищо не разбирам (само действието заплащане), а от всичко прочетено до тук се обърках. Все пак някои виждал ли е подобна схема? Става ли? Колко струва? Къде? От кой? Абе помогнете ако можете ще Ви благодаря много!!!!
ICQ 215269598 |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|