Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

вино и ракия
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Сря Юли 13, 2005 23:34    Заглавие: вино и ракия Отговорете с цитат

Хайде да не обиждам някои,но корените на всички граждани идват от някое си село.И аз като всички граждани,от село,решх да копая лозе и да правя вино.Дядо ми,бог да го прости,70г. се грижеше за едно образцово лозе,и ме напътстваше как,какво се прави.А ние,гражданите,все бързахме да свършим цялата работа в лозето за 2 дни и то,горкото след няколко години-почина!Затри се съвсем,и тогава осъзнах поговорката,че лозето иска мотика,а не молитва.И така,драги колеги,от мен лозар не стана,но се получи отличен дегустатор,когато в съда ме попитаха с какво ще се занимава моята фирма-веднага отговорих:Дегустация на ракий и вина по домовете,с материал на клиента,пък ако няма мезе,ще си носим.Съвети на никой не давам,дегустацията си е майсторлък,да срамуват калпавите казанджий!-проблемът си е техен,а рекламата е от мен!Ха наздраве с една убийца на пишман пиячи!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Пет Юли 15, 2005 20:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Няколко дни нямах интернет и затова чак сега се включвам.Веско всяка една работа иска чалъм.И следвайки поговорката " накарай мързеливия на работа за да те научи на акъл " аз много лесно се справям с лозето.Както ви писъх по рано моето лозе е 90% отел и той се режи много кесим на една две пъпки .За това през пролетта го режа със штилката около главината и нямам проблем с рязането Wink .После набързо с жената изнесем пръчките от редовете.За да не пръскам цяло лято то купувам една торба вар на прах омесвам я с две три кила син камък и това нещо го разхвърлям между редовете.После минавам междуредието с фрезата всичко се разбие и смеси с пръста.Всички знаем че маната се появява след изпаренито на влагата от почвата след дъжд.Но при мен се получава така че след дъжд варта и синия камък се разтварят и заедно с влагата се изпаряват попадат на листата и ги запазват.Така че аз не пръскам цяло лято Very Happy Само наесен виждам голям зор с брането просто няма обиране Wink Но този начин се отнася само за сорта отел.За останалите сортове несъм пробвал Very Happy
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 15, 2005 21:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, бе да Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Пет Юли 15, 2005 22:33    Заглавие: вино и ракия Отговорете с цитат

Коцев,чудя ти се на акъла,защо си харчиш парите за вар и син камък,като от тъщата,която е агроном по образование,съм научил,че отел не се пръска,а само се подрязва.А рязането съм гледал как се прави-с мотокултиватора направо се изкоренява лозето,насича се наситно на дръвника и се разхвърля из градината както ти правиш с варта и нали този сорт си е див,се разсажда навсякъде,дори и под оградата отива в съседите,а когато дойде време за бране викаме всички родове от градове и села.И такъв гроздобер става,че и французите само могат да ни завиждат.Правим толкова вино,та дори изхвърляме в реката и рибата като се опияни-пълним каците с осолена риба за мезе.И по същия повод да ти кажа,за последен път,когато брахме дядовото запустено лозе отидохме и на лов.От толкова тръни косовете бяха си залепили гъзовете и не можеха да хвръкнат,та и грозде набрахме и косове за мезе.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Страница 10 от 10

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети