| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2005 19:05 Заглавие: M34302M8-612SP равен ли е на M34302M8-617SP |
|
|
M34302M8-612SP e от TV поразен от мълния.Процесора не изпълнява
единствено командите от ДУ.Останалите функций работят нормално.
Успях да намеря M34302M8-617SP и мисля ,че същия замества
M34302M8-612SP.Все пак искам да "чуя" и мнението на колегите.
Благодаря предваритерно! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2005 20:42 Заглавие: |
|
|
Слагаш го на цокъл пробваш и ни казваш и на нас става ли Но щом само от ДУто не приема да не би приемника ти да е отишъл.При гръмотевичните това е често явление.Виж нещо и по веригите на приемника.Пиша ти все едно че си начинаещ за което се извинявам предварително но понякога аз като се отплесна не виждам дефект който с просто око се вижда и едно напомняне ми идва точно навреме.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2005 21:02 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | Слагаш го на цокъл пробваш и ни казваш и на нас става ли Но щом само от ДУто не приема да не би приемника ти да е отишъл.При гръмотевичните това е често явление.Виж нещо и по веригите на приемника.Пиша ти все едно че си начинаещ за което се извинявам предварително но понякога аз като се отплесна не виждам дефект който с просто око се вижда и едно напомняне ми идва точно навреме.  |
IR модулчето,за което споменаваш съм го сменил,даже пробвах с още едно.До краче 5 на процесора импулсите от приемника достигат но проца не реагира.Един колега от когото купувам рез. части твърди,че замяната на 612 с 617 е коректна но все пак ще изчакам за още някое и друго мнение.
Късмет на всички! |
|
|
 |
dimitar_cher Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 17, 2005 0:00 Заглавие: |
|
|
| Здравейте колеги, процесора до колкото си спомням е от сони, графиките им са еднакви , разликата е само в броя на програмите. Провери все пак един кондензатор , който е на изхода на приемника към маса./ SMD бял на цвят/. Успех |
|
|
 |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 17, 2005 10:40 Заглавие: |
|
|
| Здравей HELIOS.Почти съм сигурен,че процесора ти е здрав.Мисля ,че има един SMD кондензатор към маса във веригата на фотоприемника към процесора вземи и го махни и опитай отново.Имал съм вече 5-6 такива случая след мълния и при здраво око излезе от него.Без него работи нормално.Стойноста му е 100пикоф.Не изключвами деф.на процесора,но лесно можеш да провериш това преди да прибегнеш до смяната му. |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 17, 2005 11:18 Заглавие: |
|
|
Имал съм случай,когато след мълния спира да реагира само входа на процесора за ДУ!
Не вярвам да изгориш нещо като пробваш с другия процесор.
Успех! _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 17, 2005 11:32 Заглавие: |
|
|
| Гаранция става единствената разлика е че програмите са вече 80 което е доста добре.Но наистина провери кондензатора за които говорят колегите освен него има малки диоди по краката на процесора откачаи ги и мери за утечка един такъв диод ми взе акъла пак след мълния 5 месеца не можах да го изкарам заради пикливата утечка. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 17, 2005 11:45 Заглавие: |
|
|
Закривам темата.Проблема се оказа едно малко (и)диодче,намиращо се откъм страна "спойки" точно под IR окото.Свързано е с анод на изхода на окото и катод на +5V.На мерене е здраво но като се махне-TV OK.
Благодаря на всички и късмет! |
|
|
 |
|