Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Mp3 player-> Автокасетофон
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
soundMAN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Плевен

МнениеПуснато на: Нед Юли 17, 2005 14:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Laughing още един глас в полза на преходната касета като най-уместен вариант,още повече,че ще се избегне интервенцията с поялника и евентуалното "то къде трябваше,аз къде му го турих..." Laughing Laughing Laughing Хайде със здраве и желание за поръчка - http://www.electron.bg/product_info.php?cPath=49&products_id=1841&DDMid=9b5a6908390c5a864623c4df50151d25 ,но тази е по-скъпа.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
genhack
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 17, 2005 20:46    Заглавие: Отговорете с цитат

ОК, със задружни усилия ме убедихте. Сега остава да видя на каква касета ще се набжутам и за колко пари ще я взема. Само по спомени в метро имаше за 10лв обаче марката не помня.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dreadx
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Юли 20, 2005 1:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Един колега си купи миналата седмица такава касета за 10 лв. + ДДС и после половин ден не можа да си я подкара на касетофона в колата. Накрая се оказа, че пружината в касетата, която притиска главата е твърде силна и касетофона не можеше да включи на PLAY и само превключваше реверс в двете посоки, също така двете колелца на касетата нали трябва да се въртят за да създава впечатление че има лента - бяха направени много зле с едно тънко зъбно колело помежду им, което прескача, иначе колегата е доволен от качеството, каза че е ок.
За захранване на фотоапарата, т.е. за заряд на батерията, ползвай някакъв преходник от запалка+12V към USB+5V или жак за захранване (не си уточнил модела на апарата, но след като е с Li-Ion батерия мисля, че е от тези дето зареждат и от двете - USB и адаптер), не съм виждал готови такива захранващи кабели, но няма да е трудно да си направиш, като вземеш каквото и да е зарядно за GSM и му сложиш кабел с USB конектор или жак. Може и по-сложно, ама зарядните за GSM от магазините "за 1 лв." не бива да се пренебрегват като ресурс. ;)
Върнете се в началото
Svetoslav40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Берлин/Германия

МнениеПуснато на: Сря Юли 20, 2005 23:40    Заглавие: Отговорете с цитат

колегата забрави да спомене че трябва да има и един ограничител за напрежението, инак ще стане работата "упс, ама то, духът му излезе да види кои го утрепа"....само с кабели не стаа......а и тези апаратчета по4ети никога не се зареждат през УСБ, такива са ми наблюденията до сега.
Върнете се в началото
dreadx
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Юли 21, 2005 1:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако е от тези българските PhotoClip с Li-Ion батерия, мисля че се зарежда и от USB и от адаптер. Все пак може би USB-то не е най-подходящо за да включиш нещо, което се подмята в колата. Иначе си прав за ограничаването на напрежението, 5V max. Не съм отварял точно такова зарядно, би трябвало да има ограничаване на напрежението.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети