| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 17, 2005 17:48 Заглавие: |
|
|
Ако платката е двуслойна винаги ще бъдат метализирани (вътре в самия отвор) - такава е технологията.
Ако въпроса все пак е да няма контактни площадки около самия отвор, то редактираш конкретните pad-ове, така че размера на "pad size" да е равен или по-малък от "drill size" и при това положение няма да имаш "метална" площадка около самия отвор.
Другия вариант е да си направиш такива библиотечни елементи, за да не редактираш всеки път. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Krasen Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 18, 2005 11:44 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | Ако платката е двуслойна винаги ще бъдат метализирани (вътре в самия отвор) - такава е технологията.
Ако въпроса все пак е да няма контактни площадки около самия отвор, то редактираш конкретните pad-ове, така че размера на "pad size" да е равен или по-малък от "drill size" и при това положение няма да имаш "метална" площадка около самия отвор.
Другия вариант е да си направиш такива библиотечни елементи, за да не редактираш всеки път. |
Да около отвора не трябва да има площадки за запояване. Редактирал съм пада по начина по който описа по горе но отвора пак си беше метализиран. В настройките на пада в адвансед има една отметка Plated, тя не указва ли дали да бъде метализиран отвора или не. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 18, 2005 12:06 Заглавие: |
|
|
| Krasen написа: | | Да около отвора не трябва да има площадки за запояване. Редактирал съм пада по начина по който описа по горе но отвора пак си беше метализиран. |
Не разбирам съвсем какво казваш? Ако искаш да кажеш, че си получил платка на която въпросните отвори нямат контактни площадки, а самия отвор е с метализация, то това е нормално, затова писах по-горе | Цитат: | | Ако платката е двуслойна винаги ще бъдат метализирани (вътре в самия отвор) - такава е технологията. |
Ако за това става въпрос, то неразбирам какъв е проблема и какво те бърка това? |
|
|
 |
madjurov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 18, 2005 17:30 Заглавие: |
|
|
Ако е така и метализацията на отвора ти пречи - изчисти я с върха на нагрят поялник. _________________ Бъдете здрави! |
|
|
 |
Krasen Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 19, 2005 22:31 Заглавие: |
|
|
| по принцип метализацията не ми пречи но проблема се явява в това че като дам платката да ми я правят в платкаджийницата и ми я таксуват като двуслойна, което бърка малко повече в джоба все пак става въпрос за над 1000 платки. та затова не я искам тази метализация но ако не може не е проблем и с метализация да си вървят платките. Благодаря ви. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2005 7:08 Заглавие: |
|
|
Това:
| Krasen написа: | | проблема се явява в това че като дам платката да ми я правят в платкаджийницата и ми я таксуват като двуслойна, което бърка малко повече в джоба все пак става въпрос за над 1000 платки. |
вече съвсем не го разбрах
Платката ти има ли шини от двете стани? |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2005 7:50 Заглавие: |
|
|
като я даваш в платкаджииницата им кажи че искаш еднослойна платка.  _________________ home studio |
|
|
 |
Krasen Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2005 8:45 Заглавие: |
|
|
| Платката има шини само от едната страна |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2005 8:49 Заглавие: |
|
|
Ами кажи си тогава, че я искаш едностранна!
Коя е тази "умна" платкаджийница в твоя случай която решава, че само заради проходните отвори трябва да ти я направи двустранна? |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2005 15:39 Заглавие: |
|
|
ProtelDXP
Изчертавам си РСВ-то. На него се виждат пистите и очертанията на елементите, които ще се поставят. Как да направя така, че на TopLayer да се виждат само очертанията на елементите, тяхното разположение, а на Button Layer да се виждат само пистите и островчетата? Последните като се изпринтира файла трябва да са с дупчици, а не плътен кръг.
Надявам се, че разбирате какво имам предвид.
10х за помощта предварително. |
|
|
 |
|