| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Сря Юли 13, 2005 16:08 Заглавие: Захранване 48V |
|
|
| От заглавието мисля че става ясно какво търся. Предпочитам да е линейно че е по ефтино.А забравих да уточня 48V DC.Входното да е мрежово.Да е по мощно - поне 50 вата.Ако някои може да ми помогне да си намеря такова. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 13, 2005 16:28 Заглавие: |
|
|
| Ако не гониш висока стабилност-два транзистора и ценеров диод,така наречения параметричен стабилизатор... |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Юли 13, 2005 16:37 Заглавие: |
|
|
Явно не сте ме разбрали.Става въпрос от къде мога да си купя такова захранване.И дали изобщо мога да намеря такова нещо да се продава(за сносна цена).
П.С. Захранвания на модеми и Cisco IP телефони , които са на 48V не ми вършат работа - прекалено са маломощни. |
|
|
 |
Амперчо Гост
|
Пуснато на: Сря Юли 13, 2005 16:41 Заглавие: Re: Захранване 48V |
|
|
| Anonymous написа: | | От заглавието мисля че става ясно какво търся. Предпочитам да е линейно че е по ефтино.А забравих да уточня 48V DC.Входното да е мрежово.Да е по мощно - поне 50 вата.Ако някои може да ми помогне да си намеря такова. | Кой ти каза, че линейно е по-евтино? Купуваш си едно компютърно захранване и му пренавиваш трафа (ако си сръчен става и без да го разглобяваш), сменяш един чифт диоди и съответните кондензатори и закачаш обратната връзка директно на контролера. Из нета има упътвания за преработка на 12Волта, 48Волта се отличава само с подмяна на елементите във вторичната верига. Ще ти излезе под 20$ плюс труда. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 13, 2005 16:46 Заглавие: |
|
|
| Аз също не съм виждал,да се продава унифициран стабилизиран модул за 48 волта.Продават се лабораторни регулируеми,които почват от 150 лева.Значи някой трябва да ти направи.По света фирми произвеждат и се поръчват по интернет,но знаеш как е... |
|
|
 |
кк Гост
|
Пуснато на: Сря Юли 13, 2005 16:53 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | Явно не сте ме разбрали.Става въпрос от къде мога да си купя такова захранване.И дали изобщо мога да намеря такова нещо да се продава(за сносна цена).
П.С. Захранвания на модеми и Cisco IP телефони , които са на 48V не ми вършат работа - прекалено са маломощни. | Провери в Конрад ама надали ще е под 100 лева. 48В не се използва в битови електроуреди защото се счита за опасно, а цените за индустриални модули са малко по-високи. |
|
|
 |
madjurov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 14, 2005 8:50 Заглавие: |
|
|
Купи си два по 24V и ги свържи последователно _________________ Бъдете здрави! |
|
|
 |
machinow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 14, 2005 13:30 Заглавие: |
|
|
48V/20A - 1000W за окло $800 се продават - много яки машини, мислех, че са лесни за ремонт, ама доста се излъгах...... Двуфазно ПФС, Яки филтри, 2!!! микроконтролера с оптично-разделена връзка от двете страни на трафа, многослойна основна платка, остраналите - двустранни.... за какво говорим................
Потърси по някои каталози, мисля че конрад някога имаха в тези преоценените каталози. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Юли 18, 2005 15:18 Заглавие: |
|
|
| kolko apera trjabat , heobhodima li e podragka na akumulatori? |
|