| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
top serviz Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 19, 2005 23:03 Заглавие: Samsung C100-не зарежда ? |
|
|
| Колеги , телефона е на мой приятел . Донесе ми го , че не работи . Батерията беше разредена и не можеше да включи . Заредих я малко и го пуснах на заряд . Индикатора отчита , че зарежда , но батерията си остава празна . Не е от батерия - изпробвах я на друг апарат (работи) и този го пробвах с друга батерия . Работи всичко , но без да зарежда . Приятеля ми казва , че е станало така след като го е изтървал . Някой срещал ли е такъв проблем ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tigar Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2005 19:34 Заглавие: |
|
|
| има едно малко 4ип4е с осем крака долу отдясната страна на платката до куплонга то ти е за зареждане виж го него. |
|
|
 |
sigkill Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 1:39 Заглавие: |
|
|
Крачетата са 5 , чипчето е LTC4054XES5 , първо провери има ли връзка м/у горното му ляво краче , горното краче на кондензатора до него и до най-дяснота пластинка за батерията .Има два резистора (провери ги трябва да са по 2К ) м/у LTC-то и малкото 6-изводно двойно транзисторче до него , горното краче на този резистор го подай на маса (това е долното резисторче, по-светлото на картинката - на зелената писта ) .
С така замасен резистор пробвай с зарядно (задължително оригиналното ) дали зарежда и с какъв ток .
Ако пак не зарежда може да смениш този петизводен чип.
Ако зарежда проблема е вероятно в елементите над този чип.
На драсканицата гледай червената и зелената писта.
Често след изпускане се пукат смд резистори -провери ги внимателно тези в дясно от куплунга .
Пиши какъв е резултата  |
|
|
 |
top serviz Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2005 21:26 Заглавие: |
|
|
Sigkill , много благодаря за снимката и перфектните разяснения , но проблема се оказа в малкото чипче . Ще търся такова . Имам една ценова листа и тази вечер ще потъся там . Ако знаеш окъде може да се вземе това (гадно) чипяе моля да споделиш . Може и направо на имеила . Проверих всичко по инструкциите но дори и с резистор на маса не зарежда , а не открих прекъсната пътечка или спукано smd . Чакам отговор .  |
|
|
 |
ludiagsm Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 25, 2005 11:06 Заглавие: |
|
|
здравейте и аз имам подобен проблем с един самсунг Т100 , само че телефона не иска да запали освен ако предварително не му е закачено зарядното след като се включи и махна зарядното на дисплея продължава да отчита че зарежда  _________________
 |
|
|
 |
|