| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 16:59 Заглавие: Мнението ви за антиинсекта на МК |
|
|
извинявам се, може би не и е мястото тук на темата, но антиинсекта на Млад Конструктор върши ли работата, за която е предназначен. И също излъчвателя, който струва 6лв. може ли да се замени с обикновен говорител(че), тъй като схемата излъчка 6-8kHz и ми се струва безслислено да се слага такъв излъчквател  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Quantum Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 18:06 Заглавие: |
|
|
и аз се интересувам от тази схема защото ще си я правя утре или в другиден та да питам има ли ефект или не, някой има ли платка на устройствато на файлче или хартия? Преди година правих подобно нещо за гонене на мишки ама нищо не вършеше и сега само се подмята насам натам
elektronchika , според мен това нещо няма да излъчва на 6~8 Кхц та тази честота всеки може да я чуе и няма да има никакъв ефект при това положение. Тази схемка ще излъчва ултразвук някъде от порядъка на 25 кхц и честотата ще се променя постоянно във времето за да се избегне ефекта от това да свикнат комарите с тази честота. Според мен това малкото излъчвателче дето са го дали няма да има особен ефект по добре ще е ако се намери хорна до 30 кхц.
за тези които незнаят за какво става на въпрос:
http://www.mladkonstruktor.bg/antiinsect.htm |
|
|
 |

|
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 19:58 Заглавие: |
|
|
| Аз съм се отчаял от измишльотините на младконструктор. От три кита които съм си купил от тях тръгна само един, останалите два не искат да заработят и това си е. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 20:03 Заглавие: |
|
|
| за кои схеми говориш? |
|
|
 |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 21:14 Заглавие: |
|
|
| Офффф .... и аз съм отчаян от схемите на МК, но колкото до антисекта е много проста схема и ако се лъжа от стари спомени би трябвало да излъчва 40kHz. Също така един приятел се пробва да я ползва с обикновен пио-зумер, но не знам какъв беше резултата. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 21:21 Заглавие: |
|
|
добре, като му ръгна този излъчвател, какъвто те казват, който струва вече 6,60лв. ще върши ли работа? поне на 1м. диаметър? да знам дали да се захвашам  |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 23:28 Заглавие: |
|
|
| Има такава програма и за PC, казва се anti-mal и препоръчваният към нея излъчвател е обикновен пиезо-зумер. Честотата е 16kHz. Програмата поддържа различни честоти за комари, хлебарки и гризачи, както и променлива честота. Някой пробвал ли е дали има ефект от нея? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2005 8:41 Заглавие: |
|
|
dreadx много съм заинтересован, откъде да я дръпна трябват ли ми по специални пищялки али ще стане със пиезо? Лошото на този метод е че постоянно трябва да ми е пуснато ПЦ`то което не ми харесва много  |
|
|
 |

|
|
|
 |
|