| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 22:39 Заглавие: JVCshasi SP375-DAEWOO |
|
|
шасито е
Шасито е с TDA 8374A;SDA55..... .Беше пробило ТХО-то и пукаше яко!След смяната му с китаиско се наложи смяна и на чипа за В.О.,След като разпъна даваше само бял екран с разпределени по краищата трите основни цвята.Наподобява откачена маска на кинескопа.пробно замених кинескопа,TDA8374A,трите видеоусилвателя,TDA 8395 I 4665 отново В.О.И бая мерене му ударих.Все имам чуството че съм го имал този дефект ,но уви нищо при записките,нищо при спомените.Преди да спомена,че клиента звъня около 50 пъти само споменавам,че купих 0ще еднои ТХО и
все тоя бял еран и кат чели кинескопа е запушен а ЗАЩО?НЯКОИ НАКО ИМА СПОПМЕН МОЛЯ  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 22:57 Заглавие: |
|
|
имал съм подобен дефект при скапано ВО и то изходния електролит към бобината-късо. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 23:08 Заглавие: |
|
|
| Подобно нещо имах зимата но тогава сменях ТХО ВО ТДА8374 процесор и памет и то само от пробило ТХО защото бяха правени опити за заливане светеше по същия начин но си мисля че излезе ликажирал диод около ВОУспех |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 23:19 Заглавие: Re: JVCshasi SP375-DAEWOO |
|
|
| emo-evropa написа: | шасито е
Шасито е с TDA 8374A;SDA55..... .Беше пробило ТХО-то и пукаше яко!След смяната му с китаиско се наложи смяна и на чипа за В.О.,След като разпъна даваше само бял екран с разпределени по краищата трите основни цвята.Наподобява откачена маска на кинескопа.пробно замених кинескопа,TDA8374A,трите видеоусилвателя,TDA 8395 I 4665 отново В.О.И бая мерене му ударих.Все имам чуството че съм го имал този дефект ,но уви нищо при записките,нищо при спомените.Преди да спомена,че клиента звъня около 50 пъти само споменавам,че купих 0ще еднои ТХО и
все тоя бял еран и кат чели кинескопа е запушен а ЗАЩО?НЯКОИ НАКО ИМА СПОПМЕН МОЛЯ  |
Така, както описваш дефекта, мисля, че причината е във вертикалната развивка. Вертикална развивка имаш, но образа е някъде извън кинескопа, затова свети само бял екран. Търси повредата във вертикалната развивка - генератора, крайното стъпало и обратните връзки. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2005 6:04 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за идеите днес ще боря вертикалното |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2005 7:19 Заглавие: |
|
|
Мисля, че съм имал подобен ефект при липса на фокусиращо напрежение _________________ skype: radko56 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2005 20:25 Заглавие: |
|
|
| Колеги прави бяхте за В.О. то.Не,че хванах проблема,но както си мерех и на първи или втори пин на краиният чип се появи триъгален импулс и малка част от образа се показа горе /много силно изместен/ ама толкова че се виждат само 10 см. от образа.Явно дефекта е хардуерен защото и с чиста памет пак е така/или подобно/ явно пропускам проблемният елемент.Чипа се захранва с 50/52 волта от ТХО дали от там идва проблема,но това е второ ТХО/ с първото не обърнах внимание на това напрежение,но ефекта беше същият/ Мисля ,че някои беше питал подобно нещо но не мойах да го намеря 15 страници назад. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2005 20:45 Заглавие: |
|
|
| emo-evropa написа: | | Чипа се захранва с 50/52 волта от ТХО дали от там идва проблема,но това е второ ТХО/ |
Това не е никак хубаво . Я поразгледай за някой електролит около ТХО-то Мисля че беше 22 или 33 мф на 160 в. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2005 21:07 Заглавие: |
|
|
| Направо си сменяй С423 към 4 крак на ТХО-то! |
|