|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Psihopata Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 27, 2005 19:03 Заглавие: |
|
|
Както писах по-нагоре според мен не е добро конфигурирането, на компа всички части трябва да са добре подбрани като пасване една към друга .Примерно една видео карта как ще се държи на едно дъно и как на друго, каде ще има по-добра производителност и така всяка една част трябва да е съвместима с другите. А не е важно че процесора бил на 2,4 ГХз че имал много РАМ.Пример за комп са Маковете. Ама това хич не е лесна работа конфигурирането. _________________ You can -- and should -- create Art and Beauty on a computer.
Computers can -- and should -- change your life for the better. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Мар 01, 2005 13:28 Заглавие: |
|
|
| Послушай S-Type. Поискай да ти заменят картата с друга. Пак 5500, но Асус или Гигабайт. Работя в сервиз и проблемът на тези Аксле е точно този !!! |
|
|
 |
subincho Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 03, 2005 11:45 Заглавие: Здраво |
|
|
Мисля и не само, ами съм убеден, че S-type е прав!
Това, че от компютърната фирма киселеят ще им горят видео картите си е техен проблем, все пак да не забравяме че са задължени по закон да имат сервиз със специалициран персонал към фирмата.
Ако ти правят проблем , можеш да отидеш до плошад славейков №4а - не съм сигураен за адреса, Бюрота за защита на потребителите, Не че нещо ще ги уплашат ама може и глобичка да отнесат.
По - отношение на конфигурацията - дего някой разбирачи ти разправят /пишат, че конфигурацията ти е зле конфигурирана/
- ако вземем някоя маркова машина /пример Дел, НР и т.н/ ще върви поне 10 пъти по добре от коя да е сглобялана машина, защото има договори между фирмите които се задължават да произвеждат компютърни компоненти, които са синхронизирани помежду си .... .... .... .... .... ....
Та и най-голямия разбирач да си , дори и практик, пак няма да можеш да си сглобиш определен клас компютърна система перфектно, защото фирмени тайни са кои с кои са синхронизирани, независимо от дъното, независимо от видео картата, независимо от захранването
И оня със захранванията нещо глупости е писал, ама това му е хубавото , че човек трябва да си задава въпроси и после да търси отговори има и интернет - една врата към света
Весело  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Мар 03, 2005 14:41 Заглавие: Re: Здраво |
|
|
[quote="subincho]И оня със захранванията нещо глупости е писал, ама това му е хубавото , че човек трябва да си задава въпроси и после да търси отговори има и интернет - една врата към света[/quote]  |
|
|
 |
ppetroff Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 12, 2005 13:40 Заглавие: Re: Видео карта GF5500 гори 2 пъти за 1 месец |
|
|
Все още не знам кой крив е кой прав ама GF4 MX400 не е изгоряла вече месец със същия монитор и смятам да си поръчам друга карта да не GF5500 или поне да е на ASUS. _________________ Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 08, 2005 16:50 Заглавие: |
|
|
| Смени си видеокартата с маркова, първите верси на 5500 и 5200 на Манли и Аксле са с кофти захранване на GPU, гори Мосфет транзистор,схемата е кофти - TL431 и после мосфет без радиатор. След подмяна на транзистора картата отново работи. |
|
|
 |
Да Гост
|
Пуснато на: Сря Юли 13, 2005 11:51 Заглавие: |
|
|
| Бъгави са си тия видеокарти FX5500 на AXLE.... На мен досега са ми сменили над 20 броя от Мост и вече взимам само Gidabyte... |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 2:09 Заглавие: Re: Здраво |
|
|
| написа: | - ако вземем някоя маркова машина /пример Дел, НР и т.н/ ще върви поне 10 пъти по добре от коя да е сглобялана машина, защото има договори между фирмите които се задължават да произвеждат компютърни компоненти, които са синхронизирани помежду си .... .... .... .... .... .... :wink:
Та и най-голямия разбирач да си , дори и практик, пак няма да можеш да си сглобиш определен клас компютърна система перфектно, защото фирмени тайни са кои с кои са синхронизирани, независимо от дъното, независимо от видео картата, независимо от захранването
|
Това звучи като заговор срещу човечеството :Р
Е.. аз не съм забелязал такова нещо. А какво значи 10 пъти по-добре - по бързо, или с 10 пъти по-малко сини екрани и забивки на windows?;) |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 22:43 Заглавие: |
|
|
| Петров написа: | Както писа s-type доста зле са оразмерени стабилизаторите на евтините екранни карти. Като си си взел дъно на асус горещо ти препоръчвам и техните карти.
А за вината на монитора въпроса е доста спорен но по мои наблюдения в 90% от случаите изгаря и самия монитор, или най малко по време на работа се получават артефакти по екрана.
Един от важните фактори е и работата на самото захранване в много от моделите за които писа Филипов а и редица други изходящия филтър е с 1000uF кондензатор който гарантира товар до 2А сам си направи извода какво консумират всички елементи в компютъра ти и дали това е достатъчно. Завишената температура на работа на чипсета също ме навежда на мисълта за проблем в захранването.
Провери и дали паметта не работи асинхронно с процесора (честотата на шината на процесора и паметта трябва да е еднаква примерно 200 - 200) |
Aко става въпрос за честота на видопроцесора и на видеопаметта, при моята карта GeForce 256 тя DEFAULT GPU 110 MHz и memory 143 MHz или 1:1.3 Не знам какво точно се променя като ги наглася на други съотношения, понякога забива наистина. Въпроса е за въпросната карта дали трябва да са точно 1:1 . |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2005 0:05 Заглавие: |
|
|
Запознал съм се с въпросната карта. Гори ( по - точно прегрява ) FET който храни графичния чип. Тъй като не видях дросел и диод наоколо, вероятно с цел икономия са направили въпросния стабилизатор линеен и заради това пече като печка. Гаранционно ги ремонтират чрез презапойка и монтаж отгоре на малко радиаторче. Обикновено всичко започва след хубава миризма на изгоряло когато спре вентилаторчето на "паяка" - и то е абсолютен боклук. Клеясва от някаква гадна смазка. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|