| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
harleybg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2005 21:48 Заглавие: |
|
|
| МК написа: |
Подобен звук почти не се възприема от човешкия слух, но женският инсект има силна чувствителност към него, още повече, че той е един от основните ориентири, по които неоплодената женска се насочва към мъжкия. Веднъж оплодена обаче тя всячески го избягва
|
Ами какво ще правят неоплодените женски
Устройството го направих. Но няма 100% ефект. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2005 22:04 Заглавие: |
|
|
Ефекта е под 100% заради неопрашените женски!  |
|
|
 |
harleybg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2005 22:07 Заглавие: |
|
|
| Интересното е, че в този случай устройството трябва да ги привлича |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 27, 2005 12:52 Заглавие: |
|
|
Без спор устроиството е ефективно но не 100% просто има някой гадини на който не им деиства не е за подценяване факта че го карах с пищялка 3 вата 8 ома и беше също относително ефективно ,но в последствие пробвах с обикновенно пиезо от касов апарат чува се много по - силно ,а ефективноста пак не е 100% но с пиезо не може да се спи.Освен това при закачане на говорител формата на правоъгълниците се изкривява до неузнаваемост ,а с пиезото все още приличат. _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 29, 2005 13:33 Заглавие: |
|
|
те опрашените женски мисля че пият кръвчица заради това че са опрашени. Неопрашените, както и мъжките мисля че не хапят.
Май го бях чел някъде. (ма може и да се заблуждавам). _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 29, 2005 13:35 Заглавие: |
|
|
И ако има куче или котка в къщата (май и някои птици го усещаха) не знам как ще име се отрази. Може би няма да искат да припарят до тая стая.  _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |
Tisho Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 29, 2005 21:44 Заглавие: |
|
|
за анти инсекта на МК мисля че вър6и работата за ковто е предназна4ен за6тото един приятел си го прави и каза че бачка . (но немога да кажа със сигурност)
Иначе от схемите на МК досега всичко си ми е тъгвало немога да разбера защо ги набеждавате? |
|
|
 |
Dalgia Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 31, 2005 22:30 Заглавие: |
|
|
Абе за комари не знам дали става ама ако се увеличи интензитета на излъчвания звук за кучегон ще стане.Иначе има един анти инсект дето вместо "МК" пише "РАИД-ИЗПИТАНО В РЕДАКЦИЯТА"  |
|
|
 |
ditronix Гост
|
Пуснато на: Вто Авг 02, 2005 23:46 Заглавие: |
|
|
| От както е публикувана схемата,съм направил поне 20 броя.Върши си работата чудесно.Някои от колегите трябва да прочетат статията и тогава да дават мнения.Ето и моят скромен опит:за 6.60 лв във Варна могат да се купят около 20 пиезо пластини с диаметър 15 мм.Аз специално ги връзвам към изхода на генератора през резистор 4.3К,а не през 9,1К мисля че беше по схема.Пластината я лепя върху изолационна шайба от руски електролит-дебела е около 2мм.залепям шайбата върху кутийката-ползвам такива от адаптери-,като предварително пробивам отвор 3-4 мм.Честотата на излъчване трябва да се докара около 6-8 KHz.Това става най-лесно така:при свободен крак 5 на таймера го настройвате да генерира 4,8KHz.След това запоявате 5 крак и готово.Не променяйте стойностите на резисторите,свързани между 4060 и таймера.Така както са дадени работят необходимите 6-8 KHz. С пиезо пластина джаджата покрива спокойно моя хол-24 кв.м.Чува се съвсем леко и поносимо/жена ми твърди че съм глух!/.Тя уж се дразнеше и не можеше да спи,ама една вечер нещото го забравихме да го включим в енергото и като я нахапаха гадините сама стана и го забоде в контакта.Без майтап-свирката си върши перфектно работата.100% ще имаме тогава когато размажем гадините.Между другото,мой познат ми каза че след като започнал да я ползва у тях,намалели и мухите.Готов съм да помогна с още инфо- [email protected] |
|
|
 |
|