|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Dalgia Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2005 21:16 Заглавие: |
|
|
| Ще сканирам няколко и пращам |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2005 20:14 Заглавие: |
|
|
| Онзи ден правих експеримент да заменя операционния усилвател 741 със 740 но не се получава получи се накакъв силен брум а сега пък ми излиза постоянно на изхода при положения че нямам пробил транзистор. Дали въобще става този тип ОУ ? |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2005 21:48 Заглавие: |
|
|
| 740 не беше ли с полеви на входа? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 23, 2005 15:52 Заглавие: |
|
|
Да точно (bi-fet) но какво да му пречи, пък и в една подобна руска схема бяха сложили К544УД1 аналог на 740. ОУто не беше използван до сега (нов) да са се пробили пък входните транзистори ? |
|
|
 |
californieca Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 23, 2005 20:16 Заглавие: hi |
|
|
| krassy_m написа: | | На място на 2Т слагай BD241B и BD242B и няма проблеми , а относно диодите те са българско производство и ги има на магазините и струват около 3 или 4 стотинки. |
Var6at i rabota BD139 i BD140.
Wdno savet4e,slagai s po golqm koeficiqnt na usilvane po tok
Братята Кирил и Методий ? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 23, 2005 23:50 Заглавие: |
|
|
Аз ползвам 2Т6551 и 2Т6821 и не топлят да не казвам хич. А иначе бетата им не съм срещал да е под 100. Доста пъти надхвърля 200, става въпрос за групи С и D. Интересно транзистори от групи С доста пъти имат по голяма бета от група D ? Та сега съм махнал UA740EHC и съм поставил К140УД7 и работи стабилно, но високи честоти са слабички и шумят някак, няма кристален звук  |
|
|
 |
Nikolov Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 24, 2005 1:43 Заглавие: За какво става дума??? |
|
|
Човека пита някой дали е правил тази схема и дали става 741С.
И аз питам става ли 741С. И с какво той е по-различен от 741. Защо е сложено това съпротивление 40 ома на изхода на ОУ и защо базите на усилвателите по ток са свързани към захранващите вериги на ОУ.Каква е скоростта на нарастване на изходното напрежение на ОУ 741 в зависимост от входното.Каква е скоростта на реакция на защитата при претоварване на изхода?И подходящ ли е той за усилватели в друго изпълнение? |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 24, 2005 6:30 Заглавие: |
|
|
Nikolov ,да беше прочел всичко писано дотук в този пост и статията ,нямаше да повтаряш тези въпроси. Или може би желаеш индивидуален отговор -е той е : ЧЕТИ ПОСТОВЕТЕ И СТИГА СПАМ!
Същото важи и за следващия пост!
Последната промяна е направена от ELP на Нед Юли 24, 2005 11:32; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Юли 24, 2005 9:19 Заглавие: Re: За какво става дума??? |
|
|
| Nikolov написа: | Човека пита някой дали е правил тази схема и дали става 741С.
И аз питам става ли 741С. И с какво той е по-различен от 741. Защо е сложено това съпротивление 40 ома на изхода на ОУ и защо базите на усилвателите по ток са свързани към захранващите вериги на ОУ.Каква е скоростта на нарастване на изходното напрежение на ОУ 741 в зависимост от входното.Каква е скоростта на реакция на защитата при претоварване на изхода?И подходящ ли е той за усилватели в друго изпълнение? |
Ami 4ove4e 6te ti pomogna malko v zagatkata:
1.Tozi 741C e s po "lo6i" parametri ot 741!
2.Ima analog ruski "K140УД7"
3.За тази схема ако си забелязал има на изхода 39ом резистор,тои!!!!! е слойен да !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!задеисства за6титата на 741,за6то и аз незнам ,но предполагам е пражилно за6тото ако си забелязал драиверните транзистори,базите са сжарзани кам захранжането на 741,но ина едни резистори парво от захранването кам 741.Когато се задеиства за6титата жарху тях се полу4ава пад на напрейение които оупу6ва тези драивери
Така 4е мисля 4е е пражилно слойен този резистор,жапреки 4е пак е мога да го вазприема
4.Скоростта на нарастване е около 1V/микросекуда,което е много малко за тази схема и препора4ват да се сложи с по голяма страмност ОУ |
|
|
 |
californieca Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 24, 2005 13:12 Заглавие: |
|
|
| naka76 написа: | | Малко късно се сетих, слагаите по един Дарлингтон, без драивери и готово, схемата се упростява занчително. TIP 142 i TIP147, BDX66 i BDX67, някакви такива. Един ОУ е два транзистора, кеф. |
Podkrepqm pi4a izcqlo,po lesno to tova "nema"  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|