|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 25, 2005 20:36 Заглавие: |
|
|
ми те тия джъмпери обръщат краците на компаратора, който се намира на крака 1 и 2 (поне доколкото си спомням от datasheetа). На пръв поглед би трабвало да работи.
Ти пробва ли да размениш трансформаторите на двете захранвания?
или да обърнеш джъмперите на другото, което в монента е на +40V и според думите ти работи добре?
между другото мерил ли си напреженията на краче 1 и 2?
и ако си, какви са стойностите? _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 25, 2005 20:39 Заглавие: |
|
|
И ако може някой да постне цялата схема, щото освен джъмперите, нищо друго не се вижда. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |
elektronchika Опитен потребител

|
|
|
 |
krasi__ Гост
|
Пуснато на: Сря Юли 27, 2005 9:46 Заглавие: |
|
|
Свързах долния край на R10 с крачета 13,14 и 16 на TL494 обаче импулсното въобще не зацепва-никаква консумация на входа,никакво напрежение на изхода,нито дрънчи,нито НИЩО!!!
Върнах всичко както преди и тръгна, но естествено проблема си е същия(падът на напр.)
Пробвах третия джъмпер да остане свързан към маса,а промених само другите 2 (за отр. напр.) и пак импулсното въобще не бачка!!!
Забравих да кажа нещо - когато запоявах всичко по платката не съм забелязал как съм споил крачета 1 и 2 на TL494 в едно при положение,че джъмперите са настроени за отрицателно напрежение.Тогава напрежението на изхода беше -60V и не можеше да се регулира от P1,след което открих грешката и после вече изкочи текущия проблем! Мислех да не съм прецакал TL-ката, обаче купих нова и я замених-същата работа.Не е от крайните,нито от диодите,нито от импулсния трансформатор, понеже сложих 3-те джъмпера така, че платката да изкарва "положително" напрежение и познайте какво------>ИМПУЛСНОТО БАЧКА БЕЗ НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ,НАПРЕЖЕНИЕТО БЕШЕ СТАБИЛНО
Обаче на мен ми трябва платката да изработва отрицателно напрежение.Сигурен съм,че проблема е някъде в третия джъмпер.Пробвах всички положения на джъмперите, но само в тази си последователност(дадена от МК за отриц. напр.)
импулсното изкарва някакво напрежение на изхода,но за съжаление с голям пад на напр.
Взех та закачих QUAD405 "МК" на +/-44V.Още при свързването му напр. на платката за - падна на -42V, а след като го издух(ама яката) напрежението падна на -5V и то тва съм го видял с цифров мултиметър, който както всички знаят е бая бавен.
Смятайте за кво нещо става на въпрос, докато напрежението на платката за + НЕ падна под +39/40V при яко усилване.
Нека, който ги е правил и двете платки да пише кво да права?
Абе въобще, който знае още нещо по въпроса да не жали клавиатурата! |
|
|
 |
Dalgia Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2005 7:24 Заглавие: |
|
|
За отрицателно напрежение 1краче на R11 2краче на P1. R10 az sym go свързал към +40 волта , като трябва да се промени неговата стоиност.
както каза Лъчко трябва да следи нещо.Като ти следи +40 волта и -40 волта ще ти вървят синхронно с тях. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|