| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Сря Юли 27, 2005 22:56 Заглавие: |
|
|
| аз знам че не се ръгат в ел.схемата просто тва е на жаргон и не в сички техникуми се учат тези неща в моя например не се учи аз просто искам да разбера за какво се използва в ел.схемата |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
madjurov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 27, 2005 23:23 Заглавие: |
|
|
Един от елементите на електрическата верига е резистора. Резисторът се свързва в ел. веригата в най-общия случай, за да намали (ограничи) протичащия във веригата ток. При изчисляване на дадена ел. верига конструктора приема, че при дадено напрежение в тази верига трябва да тече определен ток - този ток се постига чрез свързване във веригата на подходящо съпротивление. Нека някой друг да ти каже за кондензатора...Абе, май, трябваше да почнем с ток и напрежение. Правиш ли разлика? _________________ Бъдете здрави! |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2005 6:25 Заглавие: |
|
|
Подозирам че госта е някой от НАС И сега сигурно ни се хили като се мъчим да му обясним що е то ток напрежение и други там физични явления.Анонимноста е добро прикритие макар че и фалшивата регистрация донякъде ще е същото.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
madjurov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2005 6:53 Заглавие: |
|
|
Какъвто и да е повода - малко забавления никога не пречат! Пък и съм забелязал, че най добре разбирам нещата, когато ги обяснявам на другите. Не че много ги знам, де! _________________ Бъдете здрави! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2005 14:45 Заглавие: |
|
|
sasho не съм някой от вас просто намерих този форум незнайно как и от бая време се мъча да разбера кое как се слага щото се зарибих по модинг на компютри но за там ти трябват ел. елементи и ел. схеми
madjurov аз за резистора знаех но мерси все пак че ми обясни а между ток и напрежение не правя много голяма разлика иначе до ся знам за какво се използват в ел. схемите: резистор, реостат (потенциометър) и светодиод а за другите не знам някви диоди, транзистори, кондензатори, интегралки и такива ми ти работи не ги знам за какво се използват |
|
|
 |
velioo Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2005 14:56 Заглавие: Аз съм Гост |
|
|
Айде регистрирах се вече за да не си мислите че съм някой който се бъзика с вас _________________ ..::Човек се учи докато е жив::..
Mod AddIcTСайтът за МОДИНГ
 |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2005 21:17 Заглавие: |
|
|
Съвсем случайно попаднах на този линк:
http://mod-addict.hit.bg/Other/Naru4nik%20po%20el%204ast1/index.htm
Мисля, че нещата са доста добре обяснени. В техникума даже не са ни ги обяснявали така. Там се започваше с "истинските" определения, а това кой разбрал, кой не разбрал си беше негов проблем. Въпреки всичко не се оплаквам, даже съм доволен.!  _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2005 21:24 Заглавие: |
|
|
charli, да ме прощаваш но изясни си статуса (не случайно веднъж питах от този NIC колко човека пишат)?
Имам някакви спомени които много противоречат с това: | Цитат: | | В техникума даже не са ни ги обяснявали така |
Четейки ти мненията, съм доста по-склонен да вярвам, че това е по-вярното. |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2005 21:44 Заглавие: |
|
|
Опс ! Пак има недоразумение май Да ти кажа честно, изобщо не мога да вдяна какво се опитваш да ми кажеш (намекнеш) . Отивам да пия нещо твърдо, тогава може би ще го разбера
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2005 23:06 Заглавие: |
|
|
| charli този линк дето си го дал го знам обаче там не пише сичко което искам да разбера |
|
|
 |
|