| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 29, 2005 15:13 Заглавие: |
|
|
valioman
Ползвам я щото искам да се науча
Не ми е само да си направя усилвател и после да си го бича до дупка
Ако ми беше само да го направя и да слушам щях да си зема 1 интеграла с още 2-3 чарка около нея и готово ама не е там въпроса.
rusin обясни моля те какво по точно представлява това звено на Бушеро и къде се слага  _________________ Може и да бъркам..... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 29, 2005 16:32 Заглавие: |
|
|
| Това е RC последователна верига ,между изхода и маса паралелно на говорителя ,обикновено R=1-10ома и C=100-200 nF . Срещал съм и названието Zobel network. По въпроса за ученето-не е лошо ,но би трябвало да имаш апаратура да му измериш изкривяванията,честотната лента със и без ООВ , скоростта на нарастване ,стабилност при различни товари и прочие и прочие. Без тази апаратура ,може само да се похвалиш ,че си изчислил стойностите на елементите на типова схема и си я налепил. BTW понякога и монтажа има голямо значение-звездно заземяване ,дебели земни и захранващи шини,крайни транзистори директно монтирани върху платката ,особено за широколентови крайни стъпала без ООВ- и върху това помисли! Успех! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 30, 2005 0:42 Заглавие: |
|
|
Ще опитам със това
А за измерванията-нали за това е компютъра и програмите
Жиците на захранването са достатъчно дебели обаче 2н3055 са извън платката понеже съм ги сложил на големи радиатори _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Юли 30, 2005 21:36 Заглавие: |
|
|
2N3055 трудно могат да бъдат поставени на платка
А меренето с компа как ще го направиш ?
Подаването на синусоидален сигнал става лесно но за друго не знам дали има лесен начин  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 01, 2005 23:56 Заглавие: |
|
|
А и забравих да попитам
Знам че за изхода на не трябва да има право напрежение обаче при мен има
без товар е към 2 Волта а когато вържа говорителя е средно 33миливолта а при по голям бас около 250Волта
На какво може да се дължи това и нормално ли е или поне в допустимите норми ли е? _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Вто Авг 02, 2005 8:03 Заглавие: |
|
|
ELP много хубаво ти е обяснил за звеното на Бушеро. А тези 250 В на изхода ли ти са ....много са бе човек ама адски много, при захранване до колкото виждам +25 В. Съмнения имам върху коефицента на усилване да не е много голям.Опитай да намалиш тока на покой на крайните със съпротивления при тези транзистори този ток е по принцип големичък. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Авг 02, 2005 9:41 Заглавие: |
|
|
Опааааааааа извинявам се имах на предвид 250 мили волта ама съм изпуснал м-то
Пак ли са много? |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Вто Авг 02, 2005 12:42 Заглавие: |
|
|
| А сега е по добре .....тези 250мВ по стават . Ама доколкото знам хубаво е да е около 1В при повечето транзисторни и интегралнии усилватели е толкова. Със звеното на бушеро нищо ли не става. Опитай да му намалиш горната гранична честота ако се съмовъзбужда и да ти вади този дразнещ звук .предполагам даваш входа на маса като го пробваш. Имаш ли маса под платката нещо кото фолио или най добре ламаринка с дистанционни фтулки под спойките |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Авг 02, 2005 19:51 Заглавие: |
|
|
| +25 В горен 2Н3055 R8, R9, R2 това е веригата на постоянното напрежение на изхода. Ако махнеш R2 няма да го има. И все пак се чудя дали трябва да го има R2 както писаха напреди. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Авг 03, 2005 0:41 Заглавие: |
|
|
Звеното на Бушеро помогна .Направих го с резистор 12 ома и кондензатор 100 нано и шумоленето изчезна,обаче ме притеснява правото на изхода .
Направих няколко "теста":
При вход на маса
без говорител правото е 2,3V
със говорител е 30mV
При входен сигнал 1kHz 0,5V
със говорител правото е 60mv и спада до 15mV а променливото е 7,5V
без говорител правото е 7,32V и спада а променливото 21,7V
Не съм я екранирал платката.
Масата я свързвам директно към минуса на захранването с дебела жица. _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
|