| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2005 22:06 Заглавие: Проблем с хипербандов тунер |
|
|
| Здравейте ,преди време слагах на една София 81 хипербандов ,китайски ALPS ,но сега се оказва че на 3 обхват хваща лошо. При измерване с осцилоскоп ,на входа на ПАВ филтъра видях висока амплитуда ,като самовъзбуждане. Ако сте се сблъсквали с този проблем ,напишете на какво се дължи и как може да се избегне. Пот. за АРУ не подобрява нещата ,дори и при напрежение на АРУ под 2 волта ,пак се прецаква видеосигнала и лесно губи синхронизация и цвят. Същия модел тунер вграден в ТВ First работи безупречно. Благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2005 22:12 Заглавие: |
|
|
А защо не го смениш .Видно е че има проблем с 3 метров.Намажи го с паста и го духни хубаво с горещия въздъх.ННякъде има спойка сигурно _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2005 22:21 Заглавие: |
|
|
| Страхувам се че всички ще се държат по същия начин,презапойвах съмнителните спойки,то и на 4-5 обхват не е много цвете ,но нямах време да го наблюдавам там. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2005 22:45 Заглавие: |
|
|
Сложи му пак китайски но GDC и си свиркай после.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 29, 2005 10:29 Заглавие: |
|
|
| Ако разгледаш внимателно ще видиш ,че вътре оригиналните тунери имат по 100 нано кераника на изводите си към маса(без IF-a),на китайските са пропуснати.Сложи ги ама трябва да са керамика отвътре в кутията,най добре SMD.По някога помага... |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 29, 2005 14:34 Заглавие: |
|
|
Някъде във форума не помня кой колега беше писал, че при поставяне на хипербанд тунер в "София" трябва да се подаде сигналът на ПАВ филтъра директно. Не съм го пробвал, макар че и аз имам София 81 с такъв тунер и понякога при превключване на програмите се появява такъв ефект, и се налага да използвам fine tuning (ТВ е с вградено дистанционно). _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 29, 2005 14:47 Заглавие: |
|
|
| Мен също ми мина за прекаленото усилване на каскодния усилвател с двата транзистора ,но като елиминирах втория ,а първия го оставих като повторител малко се пооправи ,но загуби чувствителност. Май ще го сменям този тунер ,пък ще го ползвам за друг телевизор ,по-малко капризен. Стига съм ви губил времето ,че Стойчо ме взе за бяла питка като реши ,че ще плясна 100 нано и на IF изхода ,та ме предупреди. |
|
|
 |
ste4kin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 29, 2005 15:42 Заглавие: |
|
|
| Ако не си се отказал пробвай и това-на изхода на тунера слагаш допълнителен индуктивен товар,проводниче 5-10см. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 29, 2005 16:38 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Мен също ми мина за прекаленото усилване на каскодния усилвател с двата транзистора ,но като елиминирах втория ,а първия го оставих като повторител малко се пооправи ,но загуби чувствителност. Май ще го сменям този тунер ,пък ще го ползвам за друг телевизор ,по-малко капризен. Стига съм ви губил времето ,че Стойчо ме взе за бяла питка като реши ,че ще плясна 100 нано и на IF изхода ,та ме предупреди. | Приятелю съвсем не съм имал пред вид теб,ако съм те засегнал съжалявам,но нали тези постове се четат от много хора,кой с повече, кой с по малко опит.Лично аз съм запоявал на един китайски "Samsung" по инерция и на IF изхода кондензатор,но се усетих преди да го бодна на платката.  |
|
|
 |
|