| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stiyan stoikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2005 16:50 Заглавие: Crown CB-2139 Помощ |
|
|
| Здравейте колеги ТВ CROWN модел СВ 2139 ударен от гръм - почерняло захранване и не си правих труда да го мъча и пробвах от турските и апаратът тръгна и доколкото си спомням с идеален образ - това преди два дни и днес реших да монтирам захранването и изненада - няма червен цвят.при завъртане на потенцометъра на ускоряващото излиза червен обратен ход при окъсяване на катода идеално червено - проверих всички елементи по цокъла и шасито на червеното нищо дефектно-някакви идеи-ПРоцесор+видеопроцесор TDA9381PS/N2/211318 и памет 24С08.Няма го и на OSD.Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
radoslavn Опитен потребител

Регистриран на: 12 Ное 2004 Мнения: 484 Местожителство: гр.Карнобат
|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2005 17:09 Заглавие: |
|
|
Електрон 380ДВ-Смени транзистора(те;на R цвят.Като мериш са здрави но прави същия дефект!Успех! _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2005 18:07 Заглавие: |
|
|
| Една четка кореселин на двете платки -страна спойки може да го оправи |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2005 20:53 Заглавие: |
|
|
Айде и аз пак да кажа за моя изтъркан вече номер.За целта в ъгъла на работната ми маса си поставих едно 14" шиваки което има и вход видео и изход видео също има и вход звук и изход звук.При тоя случай аз ще подам на Кроуна видео от шивакито и ако на Кроуна на екрана има червен цвят то значи че платката на кинескопа и транзисторите на нея са здрави. Ако го няма то значи там ще търся повредата.И обратно от Кроуна ще подам видео на шивакито и ако там го няма то вече повредата ще е около видеопроца. Предполагам че при теб има и други телевизори купи си само кабели и пробвай.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
stiyan stoikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 01, 2005 16:37 Заглавие: |
|
|
| Колеги този апарат се закучи.Трябва ми памет и принципната схема ако на някой му се намира нека я метне по пощата.Благодаря предварително |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 01, 2005 16:42 Заглавие: |
|
|
Паметта е в пощата Ви,а мисля,че тези телевизорисе продаваха със схема. _________________ Димитър |
|
|
 |
DICHI Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 01, 2005 22:16 Заглавие: |
|
|
Мога само да кажа честито 99процента ще е проца,просто за момент се е задържал в началото.А и още нещо.Предполагам че имаш осцила и можеше да кажеш има ли нещо до платката на кинескопа или не. |
|
|
 |
|