| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
xtreme Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 01, 2005 18:30 Заглавие: Усилвател 2х40.Брумират говорителите.......... |
|
|
Усилвателя е 2х40 , много прилича на СТУДИО 2.Но не съм сигурен, щото беше разкостен когато го купих от мангалите на битака за 5лв.Тогава имаше проблеми с крайните транзистори, смених ги и всичко беше 6.Сега обаче от жегите ли , или нещо друго се развали за пореден път.Една сутрин като го пуснах доста зверско брумиране в говорителите не се поддава на контрол през потенциометрите, преполагам че има по-високо напрежение на изходите,заради положнието на стрелките на скалата на усилвателя.Малко над минимума са.Без говорители пак брумира доста сериозно самия усилвател.И двата канала брумират.
Въпроса ми е къде да мерна първо Вече няколко пъти съм го отремонирал но винаги бяха крайните транзистори.Това ми се случва за първи път и ми се ще да не задълбавам много понеже имам доста работа.Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 01, 2005 22:18 Заглавие: |
|
|
Това, че "брумира", може да е от много висок начален ток на крайните транзистори. Но не мога да си представя как "брумира" без говорители, може би трансформаторът бръмчи. Но това може да се дължи и на дефектен изправител (грец) - ако бместо бушони има жички... _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
xtreme Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 02, 2005 0:21 Заглавие: |
|
|
| Мдам прав си ,сори ама не го бях отворил преди това и ми се струваше че брумира.А то наистина е трансформатора.Забелязах че прегрява, както и единия диод SFR135 нещо е нагорял в средата.Явно тока му идва в повече, само дето нямах време да установя защо става така.Утре като се прибера от работа ще го гледам пак.Но явно е трансформатора проблема. |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 02, 2005 7:18 Заглавие: |
|
|
Проблемът по-скоро е в диодите SFR 135. Най-добре е да ги изхвърлиш и вместо тях да сложиш някакви по-свестни диоди или направо грец за 5 - 6 А или повече. _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
|