| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ergon Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 02, 2005 21:16 Заглавие: Радиатор за Celeron 800Mhz |
|
|
Въпроса ми е - става ли радиатора от Целерон на 466MHz, който при работата си е почти студен или е необходим по-голям радиатор.
Като гледам мощността се различават от 29W Celeron 466 на 33W за Celeron 800
Дъното ми не подържа контрол на температурата - мога ли да го опържа този Celeron или си има RESET при достигане на максималната температура?
С дъно I810 Zida Tomato съм - как се променя захранването на ядрото на процесора - с джъмпери , от BIOS ( не съм забелязъл такава опция) или дъното само различава процесора и го захранва с необходимото му напрежение ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tosho Todorov Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 03, 2005 18:23 Заглавие: |
|
|
| Дъното само ще познае процесора . А ако има проблеми то ще ти даде звуков сигнал. Но споре мен ако имаш под ръка по голям радиатор сложиго. |
|
|
 |
Ergon Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 03, 2005 22:57 Заглавие: |
|
|
Благодаря за съвета - процесора си тръгна но различните програми за тест ми показват че захранването на ядрото е 2V - а за Celeron 800 го дават че трябва да бъде 1.75 - може ли да им се вярва на AIDA и EVEREST
Оказа се че като сложих две памети - 128MB/133 и 64MB/100 машинката започна да ми забива ? Защо? Та нали FSB ми е на 100MHz? |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 04, 2005 6:15 Заглавие: |
|
|
понякога са случва да има някаква несъвместимост и забива но все пак провери дали FSB-то на дъното е 100MHz. това можеш да направиш с AIDA или пък преди да boot-не в момента в който инициализира устройствата натискаш бутона Pause и четеш. разбира се ако дъното извежда инфо за hardware, тъй като не всички го правят. ако има несъответствие влез в BIOS и го оправи  _________________ home studio |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 08, 2005 19:11 Заглавие: |
|
|
| Според мен забий един волтметър след изхода на импулсното захранване за Vcore и виж колко точно е захранването. А със старите Celeron до 533 MHz работи ли си нормално? Едва ли ще прегрява със въпросния радиатор, но вземи мерки за добър контакт между процесора и радиатора, защото този CPU има по-малка контактна площ, както и гадното свойство, че ако притискащата пластина на радиатора не попадне точно върху кристала на процесора, радиатора може да стои на криво. |
|
|
 |
Ergon Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 09, 2005 2:56 Заглавие: |
|
|
В момента съм пак със стария процесор на 466 и с двете памети - работи перфектно. Оказва се че забива от процесора.
Според вас това от процесора ли е или се получава някаква несъвместимост с дъното, или дъното на 100MHz FSB се предава:)
Забравих да уточна че захранването ми е AT - ако това е от значение. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 09, 2005 9:28 Заглавие: |
|
|
| Този процесор на това дъно без сериозни преработки няма да тръгне поради разликата в терминацията на FSB. |
|
|
 |
Ergon Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 10, 2005 5:28 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Този процесор на това дъно без сериозни преработки няма да тръгне поради разликата в терминацията на FSB. |
Ще може ли малко по-подробно, че нещо не можах да схвана? |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 12, 2005 23:19 Заглавие: |
|
|
| Я влез в чат-а на #bgelectronics, и пиши тук пък какъв точно модел е дъното да видим спецификации, защото може да има различни, например едно такова имам 810 ZIDA със socket-370 и slot-1, и с вградена видео карта 1Мб, това ли е дъното? А за тези процесори до колкото знам са несъвместими с LX chipset, въпреки че веднъж се опитах да пусна такъв cel-600 на дъно i440LX и забиваше когато зареди драйверите на видео-то Geforce2MX400, но s твойто дъно не трябва да има проблем. Пиши подробности да го измислим и измери захранването да не е наистина 2.00V !? |
|
|
 |
Ergon Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 18, 2005 7:51 Заглавие: |
|
|
Купил си седалка пък после и останалата кола - та моята работа е същата - заради един процесор си жзех нов компютър HP VECTRA VL400 с чипсет i815 - имал съм такова дъно и бях доволен - имаше си и AGP слот - та зарадвах се на новата придобивка и с голям мерак го прехвърлих в една права кутия ( щото неговата беше SFF ) и от тук ходене по мъките:
1. Дава ми някаква грешка във вентилатора на захранването - четох из форумите на HP и ще му хакна едно R=100Ом - като неразбира че има включен вентилатор с 3 извода - преместих този от SFF в новата кутия - преди как ли е работил като в този куплунг нямаше нищо вклячено ?
2 Немога да поставя AGP GF2MX400 - като я поставя пали монитора ама не светва - като поразгледах се оказа че има модели с интегрирано AGP и в този слот можело да се добавя само памет???? е на моя пише че е AGP и нищо повече, но със моята карта не става - в крайна сметка за тва беше екшъна по прехвърлянето.
3. AIDAта пък сега ми дава напрежение на процесора 2.2волта - пак странно - в BIOSA си го позна че е CELERON 800/100 - дали да не упдейтна биоса?
Ако някой е имал подобни проблеми ще се радвам да сподели! |
|
|
 |
|