Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Разпробиване на печатни платки-как?
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
madjurov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Сря Авг 03, 2005 17:18    Заглавие: Отговорете с цитат

ditronix написа:
Всичко е въпрос на опит!Ако рисуваш платките на ръка,първо маркирай отворите с тънък център,пробий ги и после рисувай.Ако работиш с принтер или по фотометод,отворите ги маркирай преди нанасяне на рисунката.След ецването имаш готови олични центри за пробиване.Бормашината е хубаво нещо,но ако я няма и дрелчиците като тези дето ги има в Конрад вършат отлична работа, и то без стойки.Работа и тренировки му е майката!

И запас от свредла!
dasho
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 03, 2005 18:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако имаш познат стоматолог вземи от него борчета ,по бавно се изхабяват.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Авг 03, 2005 20:28    Заглавие: Отговорете с цитат

madjurov написа:
ditronix написа:
Всичко е въпрос на опит!Ако рисуваш платките на ръка,първо маркирай отворите с тънък център,пробий ги и после рисувай.Ако работиш с принтер или по фотометод,отворите ги маркирай преди нанасяне на рисунката.След ецването имаш готови олични центри за пробиване.Бормашината е хубаво нещо,но ако я няма и дрелчиците като тези дето ги има в Конрад вършат отлична работа, и то без стойки.Работа и тренировки му е майката!

И запас от свредла!

Използването на малко двигателче с лустер клема и набита в нея боргия с шлаух е стабилна и еластична конструкция (не чупи свредла)
Smile и е много удобно, защото при бормашината ако не нацелиш мястото на отворя се криви боргията ако има одарен център. Аз вместо с център ползвам малък медчик
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 03, 2005 20:45    Заглавие: Отговорете с цитат

slav4o.com,
Ургия също така и свредло.
-Ударен
-......
-......
-.....
Цитат:
набита в нея боргия с шлаух е стабилна и еластична конструкция (не чупи свредла)
- много зависи от свредлата!, ако то е еластично-бъди сигурен, че след първите няколко отвора които успее да пробие в стъклотекстолит ще си "замине със страшна сила", а при "шлаухната" конструкция няма как и самото свредло да не бъде еластично (в никакъв сличай ако е добре закалено няма да издържи-вервай ми).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Авг 03, 2005 21:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами RC при тази конструкция не се огъва то а шлауха. Аз съм пробвал с различни видове свредла със ситна и едра "резба" и не съм чупил. Разбира се не трябва да се прекалява с кривенето защото може и да не издържи. При работа самия шлаух се огъва и свредлото понякога дори работи под ъгъл до 45 градуса спрямо оста на двигателчето. С по-големи свредла се постига по-малък ъгъл на огъване, но те са по-здрави а и не бягат толкова.
Върнете се в началото
ditronix
Гост

МнениеПуснато на: Сря Авг 03, 2005 21:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Много са важни свредлата!Последно си купих някакви немски от БОШ-КИРОВ във Варна и съм много доволен.Добри са и българските,за разлика от руските,които ми донесе познат руснак преди години.Ако ви попаднат свредла с титаново покритие/жълти/-не се колебайте!Перфектни са! Лошото е че много трудно се намират.По отношение на зъбарските борчета съм скептик Rolling Eyes Следващите редове ще предизвикат смях,но който може да опита и ще се убеди за какво става въпрос.Аз заточвам свредла до 1,2мм. с диамантена пиличка/руска/.Поглеждам през лупата за да се ориентирам и 3-4 джижения в необходимата посока свредлото става като ново.Технологията е руска но е изключително ефективна.Иначе на шмиргел всеки знае колко пъти може да се заточи свредло без шаблон.Колкото до лустър-клемата и свредлото забодено в шлауха-всичко това е несериозно.То така и с дамски вибратор можем да пробваме...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети