| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stiyan stoikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 04, 2005 17:13 Заглавие: Едно Daewoo ме направи луд |
|
|
| Здравейте едно Daewoo ме направи да си говоря сам.ТВ е ударен от гръм.Шаси CP-185.Захранването е с STR-F 6653.С друго захранване апаратът работи.Реших да правя неговото та там са 10 елемента а то като каза не та не.Всички елементи проверени,STR-а два пъти сменяван,обтрона също,срам ме да го кажа но даже и импулсния траф смених и пак не.При включване за миг вдига някакви напрежения и веднага гасне.Ще съм благодарен за всякакви идеи и мнения |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 04, 2005 17:16 Заглавие: |
|
|
Така се държи когато завишава напраженията. Обикновено е или SE - то или оптрона . Сложи на оптрона един резистор от страна на STRF - а и ще се ориентираш накъде да търсиш причината. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
stiyan stoikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 04, 2005 17:26 Заглавие: |
|
|
| По принцип сменях и SE-то и обтрона |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 04, 2005 17:56 Заглавие: |
|
|
Сложи паралелно на С807 резистор около 20-40к и ако вдигне и заработи значи причината е след отрона към вторчината част ако се държи по същия начин значи причината е към STRF-а. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Yordanov Опитен потребител

Регистриран на: 10 Май 2005 Мнения: 328 Местожителство: Botswana,Gaborone
|
Пуснато на: Чет Авг 04, 2005 18:35 Заглавие: |
|
|
[Според мен търси повредата във вторичната верига, около оптрона и SE може би имаш прекъснал ресистор _________________ И когато всичко си загубил, все пак остава бъдещето!!! |
|
|
 |
|