| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Expressel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 05, 2005 14:25 Заглавие: Sharp DV-5450sc |
|
|
| Колеги въпросния Sharp DV 5450 SC дойде с изгорял транзистор на ТХО 2SD1554 . След смяната му и на прехвърлящия кондензатор към базата С601, телевизора тръгна. Картината е добра без видими дефекти, но транзистора на ТХО-то грее страшно много. Смених го с други 2 различни и по мощни от него и пак е така. Имал ли е някой такъв случай? Каква ли е причината? И може ли да се окаже че и ТХО-то е за смяна? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 05, 2005 14:36 Заглавие: |
|
|
Според мойте науки ТХОто е здраво.То или работи или не .Щом картината ти е нормална значи и то работи добре.Най вероятно от менте транзистори но пак трябва да се открие причината за да изгори неговия транзистор.Нямам схема такава да погледна но ако е с драйверен трансформатор то му препой изводите и провери всичко по веригата от генератора до базата на крайния транзистор. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 05, 2005 14:55 Заглавие: |
|
|
| Около тр-рите които са преди крайния има един елктролитен кондензатор мисля че беше 220 мкф.Би трябвало и него да смениш. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 05, 2005 15:04 Заглавие: |
|
|
| И него съм го сменил. Забравих да го спомена. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 05, 2005 16:17 Заглавие: |
|
|
| ТХО-то не е дефектно,но по принцип при тези телевизори, този транзистор работи при по- висока температура, аз съм я мерил и е около 65 градуса.Ако имаш уред със сонда за мерене на температура измери я.А също така не всеки транзистор става за там.Тъй като транзисторите с диод имат резистор м/у база и емитер стойността на който е особено критично, съм слагал BU508AF и с външно поставен диод и са се получавали добри резултати. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 05, 2005 17:58 Заглавие: Re: Sharp DV-5450sc |
|
|
| Expressel написа: | | Колеги въпросния Sharp DV 5450 SC дойде с изгорял транзистор на ТХО 2SD1554 . След смяната му и на прехвърлящия кондензатор към базата С601, телевизора тръгна. Картината е добра без видими дефекти, но транзистора на ТХО-то грее страшно много. Смених го с други 2 различни и по мощни от него и пак е така. Имал ли е някой такъв случай? Каква ли е причината? И може ли да се окаже че и ТХО-то е за смяна? |
Всички Шарпове са критични към транзистора на ХО. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 09, 2005 9:02 Заглавие: |
|
|
| В крайна сметка след няколко проби се оказа, че BU2527DF (Оригинален) се държи най-добре. Дано да е така и за напред. |
|
|
 |
|