|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
banchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 04, 2005 23:11 Заглавие: |
|
|
| И ако сложа само интегралата без допълнителен транзистор как ще ограничавам по ток ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
SVA-BG Активен потребител

Регистриран на: 22 Май 2005 Мнения: 83 Местожителство: Горна Оряховица
|
Пуснато на: Пет Авг 05, 2005 16:32 Заглавие: |
|
|
| ditronix написа: | Banchev,разрови се тук-там и ще видиш най-различни цени за LM350.Да, има и такава цена-12 лв.,но PULSATOR го предлагат за2,85лв.,Петров електроник-за2,75лв.,ELECTRONINVEST-за1,75лв.Повече не търсих,защото сигурно щях да намеря някой,който да плати,ако си го поръчаш от него .Колкото до репликите на SVA-BG,ще напомня какво писах:"Аз преди 5-6 години купих няколко от китовете на НЕОМОНТАНА за моя син и накрая се принудих да разработя и направя нови платки със съответните монтажни схеми,за да може хлапакът да се справи някак си." .Аз живея в Провадия и ако му е на път някога,да мине да му покажа колко много китове на DOBRI KIT съм натрупал у дома. SVA-BG,не съм модератор,но ще си позволя и аз да напомня-колеги,моля Ви да спазваме добрия тон помежду си!В мнного случаи не се познаваме,а сме във форума за да споделяме и да си помагаме,а не да се заяждаме за глупости. |
Извинявам се ако е прозвучало толкова грубо това за добри кит беше шега просто мисля че китовете на неомонтана са достатъчно елементарни и добре обеснени за хора които са решили да се занимават с това даи пример с някои кит които не ти харесва и да отбележа че нямам нищо общо с фирмата "Неомонтана" и пак извинявам се  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 05, 2005 18:53 Заглавие: |
|
|
| А бре стига празни приказки как да направа ограничение по-ток на LM 317 а може и на LM 350. Предполагам еднакво е ? |
|
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 08, 2005 11:07 Заглавие: |
|
|
те си имат вградено ограничение по ток.
за LM317 мисля че беше 1.5А. за другия не знам (3А мисля).
имат и температурна защита май.
Аз съм си направил регулируем изправител от +-2 до +-20V с lm317 и lm337. Какви ли не гаври съм правил с него и още работи. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 08, 2005 15:59 Заглавие: |
|
|
| LM317 i LOM350 си имат вградена защита......... |
|
|
 |
ditronix Гост
|
Пуснато на: Пон Авг 08, 2005 19:53 Заглавие: |
|
|
Banchev,LM317 има ограничение според мен на 1А,аLM350-на 3А.Интересното е, че когато се претоварят тези схеми ,те не събарят изходното напрежение веднага.Т.е. то пада постепенно, в зависимост от претоварването.Ако има пълно късо ,естествено защитата ще превключи тригерно и изхода ще е близо до 0V.При положение че има необходимост от плавно ограничение на изходния ток-аз все още разчитам на добрата стара 723,като само дублирам с външен транзистор вградения такъв за защитата.По принцип само той прави проблеми в тази инт.схема.
SVA-BG,не съм обиден,приемам извиненията.В китовете на въпросната фирма има добри попадения,както и в тези на Добри.Аз самият използвам техните регулатори на напрежение,като ги вграждам в контакти за външен монтаж,именно поради факта че са с малки размери.Въпросът беше че те са непреодолими за бегинърите. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 08, 2005 21:08 Заглавие: |
|
|
| Можеш ли да ми дадеш разработеми схеми със 723. Предварително благодаря! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Авг 08, 2005 22:08 Заглавие: |
|
|
При мен преди малко здаде багаже токоизправител регулируем със 723 и два 2N3055. Какво стана. Нагласям го на 12 V . Включвам за товар лампа 12 V/21 W . Лампата с включването присветва и изгаря. След това напрежението на регулатора остава неконтролируемо около 45 V. Причина - пробил единият от двата еднакви 2N3055. Те са с надпис
TOSHIBA
2N3055
1H
JAPAN
Отворих дефектния транзистор и както предположих се оказа менте :
кристала вместо 4,5х4,5mm на друг нормален 2N3055, се оказа с размери ~2,2х2,2mm струваше 1лв. поне да знаем кои са менте 
Последната промяна е направена от slav4o.com на Пон Авг 08, 2005 22:15; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
ditronix Гост
|
Пуснато на: Пон Авг 08, 2005 22:09 Заглавие: |
|
|
http://www.uoguelph.ca/~antoon/circ/ps3010/ps3010b.html
Пробвай да влезеш тук,страхотна страница за схемотехника.В нея потърси и отвори:Bench Top Powersupply.Статията е в четири части,всичко е написано с подробности.Ако това ти се види много сложно,прати ми пощенски адрес и ще ти изпратя схемата,която правих преди години от едно чешко списание-AMATERSKE RADIO.Тя е подобна,но доста по-олекотена.E-mail-a ми е :[email protected] |
|
|
 |
ditronix Гост
|
Пуснато на: Пон Авг 08, 2005 22:16 Заглавие: |
|
|
| Адреса,който ти пратих ще отвори направо втората част на статията.С бутоните за навигация в долната част можеш да влезеш в самия сайт и от там да отвориш всичко по въпроса. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|